Τρίτη, Ιουνίου 28

Άρθρο-ΚΟΛΑΦΟΣ των NYT: «Ε.Ε. και ΗΠΑ βιώνουν μόνο ΠΟΝΟ από τις αντιρωσικές κυρώσεις και η Ρωσία…ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ»

 Τώρα είναι αργά για δάκρυα...

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν περίμεναν την οικονομική πίεση που βιώνουν μετά την επιβολή αντιρωσικών κυρώσεων, αναφέρει η αμερικανική The New York Times (NYT) στο άρθρο «Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμμαχία αντιμετωπίζει απογοήτευση και πόνο λόγω των κυρώσεων εναντίον Ρωσία».


Και συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ και την ΕΕ, μετά την άρνηση ή την εξαγγελία μείωσης των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατακόρυφα.


Την ίδια στιγμή, σημειώνουν οι NYT, η Ρωσία, υπό τις συνθήκες πίεσης των κυρώσεων, αυξάνει μόνο τα έσοδά της από την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου


Οι NYT επικαλούνται την άποψη του Andrew Weiss, αντιπροέδρου του Carnegie Endowment, ότι οι οικονομίες των δυτικών χωρών είναι πολύ πιο ευάλωτες από ό,τι υπέθεσαν οι κυβερνήσεις τους και προβλέπει ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις ενδιάμεσες εκλογές του φθινοπώρου για το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα «ωφεληθεί» από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .