Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

O πολιτικός σεισμός στη Γαλλία προμήνυμα για το τι μπορεί να συμβεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος-διεθνολόγος - 


Την Κυριακή 19 Ιουνίου συντελέστηκε πολιτικός σεισμός στη Γαλλία! Στο β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών η παράταξη του νυν πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν απέτυχε να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς καθιστώντας τον πολιτικά αδύναμο! Πλέον ο νυν πρόεδρος θα προσπαθήσει να αναζητήσει συνεργασία με τους ρεπουμπλικάνους της δεξιάς που προσώρας, ωστόσο, αρνούνται να το στηρίξουν!

Ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποτελέσει πρόεδρος μειοψηφίας που θα άγεται και φέρεται αδυνατώντας να ασκήσει τις πολιτικές του για τα επόμενα 5 χρόνια που θα είναι στο τιμόνι της Γαλλίας! Επίσης, μπορεί να προκηρύξει εκ νέου εκλογές μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί στο μέλλον! Ακόμη, αξιοσημείωτο αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση των αντισυστημικών δυνάμεων!

Ειδικά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημείωσε αλματώδη άνοδο καθώς οι έδρες που συγκέντρωσε είναι εντεκαπλάσιες από τις προηγούμενες εκλογές (88 έναντι 8), ενώ η συμμαχία στην οποία είναι επικεφαλής ο Ζαν-Λικ Μελανσόν αναδείχτηκε δεύτερη πολιτική δύναμη με 131 έδρες! Υπόψιν ότι όλα τα παραπάνω συνέβηκαν ενώ πριν τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθη στις 12 Ιουνίου, αρκετές δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το κόμμα του Μακρόν, έστω και δύσκολα, θα κατάφερνε να εξασφαλίσει κυβερνητική πλειοψηφία!

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο στενός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν Κυριάκος Μητσοτάκης που ορέγεται κυβερνητική πλειοψηφία μετά τις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν το Φθινόπωρο, μπορεί να βιώσει δυσάρεστες στιγμές από τα τελικά αποτελέσματα λόγω της ανέλπιστα μεγάλης ανόδου των πατριωτικών δυνάμεων που θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο κυβερνών κόμμα και θα καθιστούν απλησίαστη την αυτοδυναμία!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στον πατέρα μου Θωμά, τον προπάππου μου Ιωάννη Γκατζή που σκοτώθηκε στη μάχη Κιλκίς-Λαχανά (19-21 Ιουνίου 1913) που διεξήχθη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, όπου ο ελληνικός στρατός κατήγαγε μεγαλειώδης νίκη, καθώς και τις προγιαγιάδες μου Φωτεινή και Ευανθία!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα των συγγενικών και προσφιλών μου προσώπων στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που μνημονεύουν!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος-διεθνολόγος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Ethnikosagwn.blogspot.com

Email:theofanis28@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.