Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ίος: Φιλοξενεί στο σπίτι της 17 γαϊδούρια και τα ταΐζει με το όνομά τους

Ζουν ευτυχισμένα με καρότο και όχι... με μαστίγιο – Δείτε φωτογραφίες
Ίος: Φιλοξενεί στο σπίτι της 17 γαϊδούρια και τα ταΐζει με το όνομά τους

Η εικόνα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε από τα γαϊδούρια είναι να στέκουν για ώρες ακίνητα, δεμένα σε κάποιο χωράφι, ή παραφορτωμένα να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια κάποιου νησιού κάτω από τον καυτό ήλιο.

Θα πιστεύατε ποτέ ότι είναι ζώα παιχνιδιάρικα, τρυφερά, ευγενικά, κοινωνικά και γεμάτα περιέργεια και θα μπορούσαν να γίνουν ο καλύτερος σύντροφος του ανθρώπου; Κι όμως.

Σε μια εποχή που καθημερινά διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για κακομεταχείριση ζώων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας cyclades24.gr δεκαεπτά γαϊδούρια έχοντας σηκώσει στην πλάτη τους αμέτρητους τόνους από οικοδομικά υλικά, κηπευτικά και ανθρώπους με την απειλή και τη χρήση του μαστίγιου, απολαμβάνουν την φροντίδα και την φιλοξενία που τους εξασφαλίζει η Βασιλική Πετρίδου.

Σε ένα καταπληκτικό χώρο με θέα την θάλασσα στην περιοχή Κουμπάρα της Ίου κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς καπίστρι και σαμάρι περιμένοντας υπομονετικά την γυναίκα που τους απάλλαξε από την καθημερινή τους ταλαιπωρία να τους φέρει τα αγαπημένα τους καρότα σε τσουβαλάκι, να τους μιλήσει με τα ονόματά τους, να τα χαϊδέψει και να τα φροντίσει προσωπικά παρόλο που οι καθημερινές της ασχολίες και ευθύνες στις επιχειρήσεις που έχει στο νησί είναι πολλές και μεγάλες.

Η Βασιλική Πετρίδου οραματίστηκε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να φροντίζουν τόσο για την ευζωία όσο και για την αποκατάσταση των γαϊδουριών που βρίσκονται σε ανάγκη, μια και συνήθως οι συνθήκες εργασίας αλλά και ζωής γι’ αυτά τα παρεξηγημένα ζώα δεν είναι οι ενδεδειγμένες για το είδος τους στη χώρα μας, ωστε να ξανασυστήσουν αυτό το ιδιαίτερο ζώο στον κόσμο.

Ταιριάζει λοιπόν απόλυτα η ζωή των συμπαθέστατων και φιλότιμων τετράποδων στην έκφραση, από το μαστίγιο στο καρότο αφού υπέμεναν μια δύσκολη και οδυνηρή κατάσταση στην προηγούμενη ζωή τους και τώρα χάρη στην ευαισθησία της Βασιλικής Πετρίδου η ζωή τους έχει γίνει ευχάριστη με ένα διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο… το καρότο!


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.