Δευτέρα, Ιουλίου 11

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σεσημασμένος γύφτος παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ – Μπήκε στο σπίτι 80χρονης και της άρπαξε 20.000 ευρώ

1

«Μην ανησυχείς, θα ξανακλέψει και θα τον πιάσουμε  … επ’ αυτοφώρω». Μ’ αυτή την απίθανη ατάκα, η αστυνομία προσπάθησε να καθησυχάσει 80χρονη που αναγνώρισε σε φωτογραφίες που την έδειξαν, τον κλέφτη που μπήκε στο σπίτι της στους Ελληνορώσους,  παριστάνοντας τον τεχνικό της ΔΕΗ και τη «νοικοκύρεψε» αρπάζοντας της 20.000 ευρώ που κρατούσε για την επισκευή του πατρικού της στην Κέρκυρα και μια εγχείριση για μόσχευμα στο πόδι που θα έκανε σύντομα στην Αθήνα.

Η κα Σοφία Κάντα, 80 χρόνων, το φυσάει και δεν κρυώνει : Το πρωϊνό της 18ης Ιουνίου, επέστρεφε στο σπίτι της, ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου σε πολυκατοικία της οδού Στρατηγού Μπρατούνα 52 στους Ελληνορώσους, κρατώντας τα ψώνια της εβδομάδας σε σακούλες.

Άνοιξε την πόρτα της εισόδου στο ισόγειο, πήρε το ασανσέρ και ανέβηκε στον τρίτο όροφο. Άνοιξε την  πόρτα του διαμερίσματος της και την κράτησε ανοιχτή μέχρι να μεταφέρει στην κουζίνα τις σακούλες με τα Ψώνια.

Δεν πρόλαβε να τις ακουμπήσει όλες και εμφανίστηκε μπροστά της ενας μεσαίου ύψους άνδρας ιδιαίτερα μελαχρινός (γύφτος, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα), ο οποίος αφού την καθησύχασε επειδή την είδε θορυβημένη της είπε : «Μην ανησυχείς σε παρακαλώ, από τη ΔΕΗ είμαι ήρθα να ελέγξω τον πίνακα σας, συνεχίστε, πηγαίνετε στην κουζίνα να κάνετε τη δουλειά σας».

«Δεν ξέρω πως τον εμπιστεύτηκα», μας  λέει η ηλικιωμένη γυναίκα, «αλλά εκείνη τη στιγμή ο νούς μου δεν πήγε στο κακό, τον άφησα να πάει στον πίνακα του ηλεκτρικού κι εγώ παρέμεινα στην κουζίνα».

Ο δράστης με την άνεση και προφανώς την εμπειρία που κατείχε, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να βρεί που ήταν κρυμμένα τα χρήματα, τα πήρε … κι έγινε καπνός. Μάλιστα μαζί με τα χρήματα, αφαίρεσε από την πόρτα και τα κλειδιά του διαμερίσματος.

Σοκαρισμένη η κα Σοφία κάλεσε το «100», το οποίο ανταποκρίθηκε γρήγορα, όμως τι να το κάνεις, ήταν πια αργά, τα χρήματα που όπως μας είπε η ίδια, είχε κάνει ανάληξψη από το λογαριασμός της και τα  κρατούσε για να διορθώσει τη σκεπή και τα παράθυρα του πατρικού της στη Λευκίμη της Κέρκυρας, αλλά και για μια εγχείριση τοποθέτησης μοσχεύματος στο πόδι, είχαν «κάνει φτερά».

Στα γραφεία της αστυνομίας κι εδώ τώρα είναι που ανοίγει το δεύτερο κεφάλαιο αυτής της πικρής, αλλά μάλλον καθημερινής πια ιστορίας, με την έξαρση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, η κα Σοφία αναγνώρισε σε ολόσωμες φωτογραφίες που την έδειξαν, τον δράστη ο οποίος όπως μας είπε είναι γύφτος, γνωστός στις αρχές, έχει ξανα συλληφθεί και οδηγηθεί στις φυλακές και πιθανώς το πραγματικό του όνομα, από τα πολλά που φέρεται να έχει, να είναι  «Παπαδόπουλος».

«Αφού τον αναγνώρισαν γιατί δεν μπορούν να τον συλλάβουν. Εμένα μ’ ενδιαφέρει να μου επιστρέψει τα χρήματα», μας λέει με πόνο η  άτυχη 80χρονη, η οποία τώρα σπεύδει να ζήσει μόνιμα στην Κέρκυρα καθώς εδώ φοβάται να μείνει μόνη στο σπίτι.

Η αστυνομία η οποία προφανώς δεν διαθέτει τα πραγματικά στοιχεία του δράστη για το σημείο διαμονής του, όπως γίνεται με όλους τους παραβατικούς  γύφτους, οι οποίοι συνηθίζουν να δηλώνουν ονόματα και διευθύνσεις συγγενών τους ή άγνωστων προσώπων, ή αναφέρουν απλώς ότι διαμένουν σε κάποιον καταυλισμό, στο Μενίδι ή τον Ασπρόπυργο ή την περιφέρεια, «Τρέχα γύρευε» δηλαδή, ζήτησε λοιπόν από την κα Σοφία να … περιμένει να ξανακλέψει ο δράστης και να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω. Μόνο τότε, όπως της είπαν θα μπορέσει, να διεκδικήσει να της επιστραφούν τα λεφτά, αν βεβαίως μέχρι τότε, δεν έχουν γίνει ζαντολάστιχα, ναρκωτικά, ή ακριβά ρολόγια.

Η ιστορία, δείχνει με γλαφυρότητα, πόσο αβοήθητοι είμαστε απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες παραβατικών που εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για να δρούν ανενόχλητοι και να μπορούν να διαφεύγουν  τη σύλληψη, ακόμη κι αν έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα τους.

 

1

Κατά τη διάρκεια ελέγχων οι «ρομά» δίνουν ψεύτικα στοιχεία για το όνομα και τη διαμονή τους που δεν είναι δυνατόν να διασταυρώσει η αστυνομία.

 

 

2

Η αστυνομία φτάνει συνεχώς δεύτερη και καταϊδρωμένη στα σημεία του εγκλήματος και οι πολίτες νοιώθουν, παρα την ισχυρή παρουσία της στους δρόμους, ιδιαίτερα ανασφαλείς.

 

3

Καθημερινά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων συγκεντρώνονται δεκάδες θορυβώδεις οικογένειες  γύφτων, που περιμένουν να δικαστεί κάποιο μέλος τους, που έχει συλληφθεί.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%9a%ce%9b%ce%95%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%99%ce%9a%ce%9f-%ce%a3%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b3%cf%8d%cf%86%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .