Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Για ποια τηλεθέαση μιλάμε σήμερα, το 9% ; – Το “Πακέτο” είχε φθάσει μέχρι 70%»

Για την εκπομπή «Πάμε Πακέτο» που παρουσίαζε για χρόνια μίλησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου, σχολιάζοντας τα χαμηλά νούμερα που σημειώνουν οι εκπομπές σήμερα σε σχέση με την εποχή εκείνη.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Enjoy, η παρουσιάστρια απαντά αν και υπό ποιες συνθήκες θα επέστρεφε στην τηλεόραση.

«Δεν έχω ιδιαίτερη χαρά να ξαναγυρίσω στον χώρο της τηλεόρασης. Δεν ξέρω αν θέλω να ξανακάνω τηλεόραση. Να βοηθώ τον κόσμο θέλω πολύ και αυτό γίνεται μέσα από τα βιβλία μου και το διαδίκτυο. Ξέρεις τι γίνεται; Οι τηλεθεατές θέλουν να βοηθώ τον κόσμο και οι ιθύνοντες των καναλιών θέλουν να βοηθώ τα κανάλια, το κέρδος! Με σταματούν στο δρόμο τηλεθεατές και μου λένε ότι 15 χρόνια η εκπομπή «Πάμε πακέτο» άλλαξε αυτό που ξέραμε για τις κοινωνικές παραγωγές στην Ελλάδα. Μέσα από τα e-mails τους, τα γράμματα, την επαφή στο δρόμο έχω επίγνωση του τι ήταν το “Πάμε πακέτο” για τους τηλεθεατές. Πόσο αγάπησαν την εκπομπή, πόσο βοήθησε η παραγωγή αυτή την εξέλιξη της εγχώριας τηλεόρασης και τις διαπιστώσεις που έχει κάνει ο κόσμος από τη διακοπή της και μετά.

Η εκπομπή αυτή είχε διάρκεια, αφού αφορά την ίδια την ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πακέτο στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό και σε θηρία, απέναντι σε σόου, ριάλιτι, σειρές, υπερπαραγωγές. Για ποια τηλεθέαση μιλάμε σήμερα; Για την τηλεόραση που κάνει 9% και 10% τηλεθέαση; Αυτή είναι επιτυχία για τους καναλάρχες;

Για τους ιθύνοντες των καναλιών τα μονοψήφια ποσοστά; Τα στελέχη των καναλιών δεν ενδιαφέρονται για το καλό του τηλεθεατή, αλλά για το καλό των σταθμών μέσα από τα νούμερα που θα φέρει κάθε ριάλιτι. Θυμάμαι την αξέχαστη εκπομπή του Πακέτου με τον Γιάννη Βόγλη, όπου η θεαματικότητα έφτασε στο 49%. Τι να λέμε τώρα…

Με τα σημερινά νούμερα τηλεθέασης; Για ποια επιτυχία μιλάμε – με 8% τηλεθέαση και με 15%; Με συγκινείς που μου λες ότι χωρίς το Πάμε Πακέτο λείπει το συναίσθημα το έντιμο, το ατόφιο, το αυθόρμητο από την ελληνική τηλεόραση. Ξέρεις, να βλέπει μια μάνα το παιδί της ύστερα από χρόνια ή να βρίσκει αδελφός αδελφή, πατέρας γιο αυτό είναι αληθινή ζωή. Η εκπομπή μας έκανε πολλή έρευνα για να συμβούν αυτά τα θαύματα – δεν ήταν απλά πράγματα αυτά, όταν ο χρόνος περνά και χάνονται στοιχεία.

Ερωτηθείσα αν θα γύριζε ξανά με το Πακέτο στην τηλεόραση, η Βίκυ Χατζηβασιλείου απαντά:

«Νομίζω ότι το Πάμε Πακέτο για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Δεν θέλω να κάνω τα ίδια πράγματα, μου αρέσει να εξελίσσομαι. Να κάνω κάτι διαφορετικό. Με τη συγγραφή των βιβλίων μου έχω εγκαινιάσει έναν άλλον κύκλο στη ζωή μου. Αν με ρωτάς αν θέλω να ξαναγυρίσω στην τηλεόραση, κλίνω προς το «όχι».

Αν εξαιρέσεις τις σειρές μυθοπλασίας, υπάρχει έλλειψη ποιότητας σε πολλές εκπομπές. Ο γιος μου, ο Ορφέας μού είπε πριν από λίγες μέρες «ρε μαμά, εσύ στην ελληνική τηλεόραση χτύπησες ταβάνι. Μετά το 50%, τι; Σήμερα κάνουν 9% και πανηγυρίζουν;». Και υπήρχαν εκπομπές στο Πακέτο που τις παρακολουθούσε το 70% του ελληνικού πληθυσμού, από γιαγιάδες μέχρι νέα παιδιά. Για μένα το Πακέτο είναι ιστορική εκπομπή για την ελληνική τηλεόραση»

 .topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.