Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΈΣΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΌΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (Asterix 101) Συμπληρώθηκε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΈΣΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΌΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (Asterix 101) (Συμπληρώθηκε)

Με αφορμή την πτώση ενός Ουκρανικού cargo αεροπλάνου ηλικίας 50ετων, που απ ότι φαίνεται, μετέφερε λευκό φώσφορο για πολεμική χρήση στο Μπαγκλαντές (την περιοχή δηλαδή που ακολουθεί για τοπικές εντάσεις μετά την Ουκρανία, στα πλαίσια των οριοθετήσεων των νέων ζωνών ισχύος νομισμάτων στον πλανήτη), εγείρονται μερικά πολύ σοβαρά ερωτήματα προς τους υπεύθυνους της ΥΠΑ και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους:
 
🔸Αν γνώριζαν τον IMDG code του φορτίου του αεροπλάνου που τους δήλωσε "επικίνδυνο φορτίο" στο σχέδιο πτήσης του πάνω από το ελληνικό FIR
 
🔸Αν έλεγξαν αν το εν λόγω αεροσκάφος είχε τα απαραίτητα πιστοποιητικά ελέγχου ασφάλειας αεροπλοΐας και ποιος/πότε τα έκδωσε
 
🔸Αν γνώριζαν τον κωδικό imdg, τότε αν και ότι ο λευκός φώσφορος, παρ όλο που δεν είναι απαγορευμένο υλικό, εμπίπτει στις διατάξεις του Chemical Weapons Convention, που τον απαγορεύει για όπλα κατά ανθρώπων καθώς και την μεταφορά του γι αυτό τον σκοπό.. Στοιχείο που θα έπρεπε να ελεγχθεί από τα φορτωτικά έγγραφα του αεροσκάφους (παραγωγός, έμπορος, παραλήπτες και σκοπός χρήσης) πρίν την έγκριση της πτήσης του σε ελληνικό εναέριο χώρο.
 
Κάθε αμέλεια σε οποιοδήποτε από τα πιο πάνω, εγείρει σοβαρές ευθύνες έκθεσης των κατοίκων της χώρας σε κίνδυνο, την ίδια δε χώρα άμεσα εμπλεκόμενη και σε νέα πιθανή πολεμική σύγκρουση.
 
Απαντήσεις ή παραιτήσεις, πριν τους έρθει ο ουρανός στο κεφάλι. ΟΚ;;
 
 O έμπορος (ή και κατασκευαστής) των πυρομαχικών που μεταφέρονταν είναι, κατά τον Σέρβο υπουργό Άμυνας, η εταιρεία valir η οποία διαθέτει και τα εξής προϊόντα ΕΔΩ...Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, το πιθανότερο είναι το εν λόγω Andonov να μετέφερε μαγνητικές νάρκες εναντίον οχημάτων ή οβίδες πυροβολικού 155mm, που χρησιμοποιούν λευκό φώσφορο (ρωσικής τεχνολογίας, σερβικής κατασκευής).
 
Σχετικά με την ουκρανική αεροπορική Meridian, πριν το 2007 έφερε το όνομα Poltava Universal Avia.
Με απλό Google search φαίνεται ότι εμπλέκεται σε πολλές υποθέσεις λαθρεμπόριο όπλων, κυρίως προς την Αφρική.
 
Ενδιαφέρον εύρημα:
Η ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου Merdian, ΔΕΝ φαίνεται ότι διαθέτει αεροπλάνα τύπου Adonov στο ιδιόκτητο στόλο της. Ως management εταιρεία όμως, πιθανότατα να είναι βιτρίνα άλλων εταιριών.ΕΔΩ.H εταιρία maridian ανήκει στον όμιλο Maridian capital, συμφερόντων 3 δισεκατομμυριούχων από το Καζακστάν, που φαίνεται ότι κάνουν πλυντήριο μαύρου χρήματος στα Κέυμαν. Φιγουράρουν και στα paradise papers. ΕΔΩ.

Ιδιοκτήτης του μοιραίου αεροσκάφους, που το διαχειριζονταν η ουκρανική Maridian, είναι η DS Air Cyprus. Ο επικεφαλής της μηχανικός αεροσκαφών, δείχνει να είναι βιτρίνα. ΕΔΩ.
 
Άλλες χρήσιμες πληροφορίες  ΕΔΩ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.