Παρασκευή, Ιουλίου 22

“ΜΕΤΑ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ” Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ “ΕΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ” ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

mitsotakis-putin-2

Η Ρωσία έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Σλοβακία στην ενημερωμένη λίστα των χωρών που διαπράττουν «εχθρικές πράξεις» εναντίον ρωσικών εταιρειών και πολιτών.

Το αντίστοιχο διάταγμα (για την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος αριθ. 243 της 23ης Απριλίου 2021) υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρεται αρχικά σε σχετική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι περιόρισε τον αριθμό των υπαλλήλων των διπλωματικών αποστολών αυτών των χωρών.

«Το διάταγμα περιλαμβάνει τον περιορισμό, έως την πλήρη απαγόρευση για τις μη φιλικές χώρες, της δυνατότητας πρόσληψης εργαζόμενων σε πρεσβείες, προξενεία και αντιπροσωπευτικά κρατικών υπηρεσιών από άτομα που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας … Η Ελλάδα έχει όριο 34 ατόμων, η Δανία 20, η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν υπαλλήλους στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία», ανέφερε ακόμα η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Και καταλήγει: «Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί».

Η εμμονή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαλύσει τελείως τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, δηλώνοντας «πίστη» στην Ουκρανία και σε όλες τις εντολές της Δύσης έχει προκαλέσει τις δυσμενείς για τη χώρα μας εξελίξεις, οι οποίες σε οικονομικό επίπεδο ήδη φαίνονται και αναμένεται να φανούν ακόμα εντονότερα προσεχώς.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9c%ce%95%ce%a4%ce%91-%ce%94%ce%9f%ce%9e%ce%97%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%a4%ce%99%ce%9c%ce%97%ce%a3-%ce%97-%ce%95%ce%9b%ce%9b%ce%91%ce%94%ce%91-%ce%95%ce%a7%ce%98%ce%a1%ce%9f%ce%a3-%ce%a4/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .