Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Όνειρο θερινής νυκτός είναι πλέον για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές


Όνειρο θερινής νυκτός είναι πλέον για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές, όπως επιβεβαιώνει και σχετική δημοσκόπηση. Σε αυτήν, πάνω από τους μισούς (51,6%) απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν θα πάνε διακοπές, ενώ από τις θετικές απαντήσεις (45,3%) μόλις το 6,5% θα καταφέρει να πάει περισσότερες μέρες από πέρυσι. 

Το πολυδιαφημισμένο «τουριστικό προϊόν» είναι απλησίαστο για τις λαϊκές οικογένειες, που βλέπουν το εισόδημά τους να αιμορραγεί από το τεράστιο κύμα ακρίβειας κ.ά., ενώ επιπρόσθετα η ανάγκη για φτηνές και ποιοτικές διακοπές βρίσκει εμπόδιο στα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που αυξάνονται συνεχώς, και στις ανατιμήσεις στα καύσιμα. 

Γι' αυτό χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές που παίρνουν συνδικάτα και φορείς αυτές τις μέρες, διεκδικώντας ανάμεσα σε άλλα άμεση μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές, δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά. 

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να απολαύσουν τα λαϊκά στρώματα λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς μακριά από τους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Πηγή:rizospastis.gr
https://sioualtec.blogspot.com/2022/07/blog-post_61.html


Η Σφήκα: Επιλογές

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.