Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Λέσβος: Η συγκινητική περίθαλψη πελαργού από στρατιώτη στη φωτιά της Βρίσας

Σε τι κατάσταση είναι το πουλί;

Viral έχει γίνει το βίντεο και οι εικόνες του αρχιλοχία Μηχανικού να δίνει νερό σε έναν εξαντλημένο πελαργό που εμφανίστηκε στον διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων στον Πολυχνίτο.

Η φωτιά στη Βρίσα και τα Βατερά ήταν καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η απαθανάτιση της στιγμής από τον δημοτικό υπάλληλο της δυτικής Λέσβου Δημήτρη Κόνσουλα, συγκίνησε κυριολεκτικά το πανελλήνιο.

Το πουλί φανερά σοκαρισμένο, αρχικά είχε θεωρηθεί ότι είχε υποστεί εγκαύματα στα πόδια. Αφού ο αρχιλοχίας το κατάβρεξε και του πρόσφερε νερό στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ειδικό χώρο περίθαλψης ζώων και πουλιών που έχει δημιουργηθεί από το Δήμο Δυτικής Λέσβου στο γήπεδο του Πολυχνίτου, για τα ζώα που έχουν δοκιμαστεί κατά την μεγάλη πυρκαγιά της νότιας Λέσβου.

Σύμφωνα με το τοπικό site stonisi.gr, το πουλί -που δέχτηκε τη φροντίδα της κτηνιάτρου Μυρσίνης Τουρβαλή- δεν είχε καεί αλλά είχε χάσει τις αισθήσεις του από αναθυμιάσεις ενώ οι μαύρες κηλίδες στο τρίχωμα και στα πόδια του οφείλονταν στο πέταγμα του ανάμεσα σε καπνό.

Όπως δήλωσε η κ. Τουρβαλή θα μείνει για λίγες μέρες στο κτηνιατρείο στη Μυτιλήνη προκειμένου να ξαναβρεί τις δυνάμεις του και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί με ασφάλεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.