Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τζο Μπάιντεν: Αυτό είναι το πρώτο φάρμακο που πήρε όταν διαγνώστηκε με κορονοϊό

Με κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν. Άμεσα του χορήγησαν σειρά σκευασμάτων.

Τζο Μπάιντεν: Αυτό είναι το πρώτο φάρμακο που πήρε όταν διαγνώστηκε με κορονοϊό

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο μόλις βγήκε θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «σήμερα το πρωί ο Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Είναι πλήρως εμβολιασμένος και με τις δύο αναμνηστικές δόσεις και βιώνει πολύ ήπια συμπτώματα» και συνεχίζει ο Λευκός Οίκος:
«Σύμφωνα με τους κανόνες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, ο Μπάιντεν θα παραμείνει σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά. Βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου δια μέσω τηλεφώνου και θα συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στα προγραμματισμένα ραντεβού του».

Κατά τον Λευκό Οίκο έχει ξεκινήσει να λαμβάνει τα χάπια Paxlovid για τα οποία ωστόσο υπάρχουν αντικροούμενες απόψεις.

Σύμφωνα με την ίδια την Pfizer μελέτη της που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο έδειξε ότι το αντιικό χάπι Paxlovid δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό ανθρώπων που διέμεναν με κάποιον ο οποίος είχε εκτεθεί στον ιό.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 3.000 ενήλικες που είχαν επαφή με μέλος της οικογενείας τους το οποίο εμφάνιζε συμπτώματα της Covid-19 και είχε προηγουμένως διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό. Σε ορισμένους χορηγήθηκε το Paxlovid για 5 ή 10 ημέρες και στους υπόλοιπους ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Όσοι έλαβαν την πενθήμερη αγωγή διαπιστώθηκε ότι είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 37% σε όσους έλαβαν την δεκαήμερη αγωγή. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θεωρούνται σημαντικά από στατιστικής πλευράς και επομένως ενδέχεται να ήταν τυχαία.

Η Pfizer ανέφερε ότι τα δεδομένα ασφαλείας στην κλινική δοκιμή ήταν ανάλογα με αυτά προηγούμενων μελετών, οι οποίες είχαν δείξει ότι τα χάπια ήταν αποτελεσματικά σε ποσοστό 90% σε ό,τι αφορά την πρόληψη της νοσηλείας ασθενών με Covid-19 που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, εφόσον χορηγηθούν επί πέντε ημέρες λίγο μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

«Αν και είμαστε απογοητευμένοι από την έκβαση της συγκεκριμένης μελέτης, αυτά τα αποτελέσματα δεν επηρεάζουν τα ισχυρά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια που παρατηρήσαμε στην προηγούμενη δοκιμή μας για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19… και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την αυξανόμενη χρήση του Paxlovid σε αυτές τις (ευάλωτες) ομάδες του πληθυσμού, σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer σημειώνει ότι το Paxlovid, το οποίο αποτελείται από δύο διαφορετικά αντιικά φάρμακα, είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο ή αδειοδοτημένο για χρήση υπό όρους ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε περισσότερες από 60 χώρες, για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.

 https://www.ieidiseis.gr/kosmos/155946/tzo-bainten-afto-einai-to-proto-farmako-pou-pire-otan-diagnostike-me-koronoio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.