Πέμπτη, Ιουλίου 14

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντάγκι συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε στα μέλη του την απόφασή του να παραιτηθεί.

Πιο αναλυτικά, σε επίσημο ανακοινωθέν την ιταλικής κυβέρνησης, αναπαράγεται η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος τονίζει:

«Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να ανακοινώσω ότι απόψε θα δώσω την παραίτησή μου στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι σημερινές ψηφοφορίες στη Βουλή είναι πολύ σημαντικές από πολιτική άποψη. Η πλειοψηφία της εθνικής ενότητας που στήριξε αυτή την κυβέρνηση από τη δημιουργία της, δεν υπάρχει πλέον.

Το σύμφωνο εμπιστοσύνης στο οποίο βασίζεται η δράση της κυβέρνησης έχει αποτύχει. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε η απόλυτη δέσμευσή μου να συνεχίσω στον κοινό δρόμο, προσπαθώντας επίσης να ανταποκριθώ στις ανάγκες που μου έχουν εκχωρήσει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Όπως προκύπτει από τη σημερινή συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή, αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή.

Από την εναρκτήρια ομιλία μου στη Βουλή έλεγα πάντα ότι αυτός ο σχηματισμός, θα προχωρήσει μόνο εάν υπήρχε σαφής προοπτική να μπορέσει να υλοποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις είχαν δια της ψήφου, παραχωρήσει την εμπιστοσύνη τους.

Αυτή η αντιμετώπιση, ήταν θεμελιώδης για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτών των μηνών. Αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν πλέον.

Σας ευχαριστώ για τη δουλειά σας και για τα πολλά αποτελέσματα που έχετε επιτύχει. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, προς το συμφέρον όλων των Ιταλών.

Ευχαριστώ.».

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/pareti8ike-o-mario-ntragi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .