Δευτέρα, Ιουλίου 18

Η Ευρώπη «βράζει»……Εξεγέρσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία

 

«Βράζει» ολόκληρη η Ευρώπη από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που συμπαρασύρουν και τις τιμές των τροφίμων απόρροια των ανοήτων  αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης για χάρη του Κιέβου.

Στην Ισπανία, την Ολλανδία, την Γερμανία αλλά και την Γαλλία με τα «κίτρινα γιλέκα» το κλίμα της λαϊκής δυσαρέσκειας είναι  έντονο , με την ΕΕ όχι μόνο να μην εξετάζει κάποιες συμβιβαστικές λύσεις, αλλά αντίθετα να προχωρά σήμερα στην εξέταση επιβολής νέων κυρώσεων

στο ρωσικό χρυσό αυτή τη φορά.Στην Ολλανδία οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό στη χρήση των λιπασμάτων και του αριθμού των κοπαδιών με πρόφαση την… κλιματική αλλαγή.

Στην πραγματικότητα πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι κυρώσεις στην Ρωσία καθώς η Ολλανδία δεν έχει πρόσβαση πλέον στα ρωσικά λιπάσματα, αλλά η κυβέρνηση της χώρας δεν το ομολογεί εφευρίσκοντας το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής.

Στο Ter Apel της Ολλανδίας Ολλανδοί και Γερμανοί αγρότες απέκλεισαν κέντρο διανομής τροφίμων σε μια πρώτη κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταξύ των αγροτών δύο χωρών.

Οι αγρότες της Ισπανίας απέκλεισαν αυτοκινητόδρομους στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Οι ίδιες σκηνές καταγράφηκαν σε βίντεο στην Ολλανδία όπου αγρότες έχουν αποκλείσει τα κέντρα διανομής σούπερ μάρκετ. Και οι ψαράδες έχουν πλέον συμμετάσχει στις διαδηλώσεις αποκλείοντας λιμάνια.

Αν και ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να μειώνεται στην Ολλανδία, τα νοικοκυριά εξακολουθούν να αισθάνονται το βάρος της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, όλα για χάρη του καθεστώτος του Κιέβου.

Η ολλανδική εθνική στατιστική υπηρεσία CBS διαπίστωσε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες με τις τιμές των καυσίμων να μειώνονται ελαφρώς, αλλά οι τιμές των τροφίμων εξακολουθούν να αυξάνονται.

 

Στην Ισπανία, ωστόσο, ο πληθωρισμός συνέχισε την ανοδική του πορεία και έφτασε σε διψήφια επίπεδα, σύμφωνα με την ισπανική στατιστική υπηρεσία.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού αυξήθηκε από 8,5 τοις εκατό τον Μάιο σε 10 τοις εκατό τον Ιούνιο.

Στην Γαλλία κατά την διάρκεια της χθεσινής επετείου και εθνικής εορτής της χώρας στις 14 Ιουλίου, τα «κίτρινα γιλέκα» κατέβηκαν ξανά στους δρόμους διαμαρτυρόμενα για τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές σε όλα τα αγαθά, και την ανεργία.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως όλη η Ευρώπη δείχνει να βρίσκεται στο χείλος μιας εξέγερσης την ώρα που οι κυβερνήσεις αντί να επιχειρούν να προστατέψουν τους πολίτες τους ρισκάρουν τα πάντα για τα «μάτια του Ζελένσκι». Και η ανοησία έχει ένα όριο.

pronews.gr

 https://amazonios.net/i-eyropi-vrazei-exegerseis-se-germania-gallia-ispania-ollandia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .