Δευτέρα, Ιουλίου 18

Καλογήρου: Το πλαίσιο για την αναστολή μιας ποινής ισχύει από το 2010 και δεν άλλαξε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Καλογήρου για αποφυλάκιση Λιγνάδη: «Η διάταξη παραμένει ίδια από το 2010»

Στην αντεπίθεση για τα όσα ακούστηκαν περί εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 12 ετών του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη πέρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το πλαίσιο για την αναστολή μιας ποινής ισχύει από το 2010 και δεν άλλαξε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

«Η διάταξη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ισχύει από το 2010 και παραμένει ίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου.

Παράλληλα, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος δημοσιογράφος της » Ενημέρωσης 108 » επιλέγει, αντί να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες, να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και να συνδέει την αποφυλάκιση Λιγνάδη με δήθεν νόμο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το υποστηρίξει και στη Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Μαίνεται ο «πόλεμος» Κούγια – ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει ότι η παράγραφος 8, βάσει της οποίας αποφυλακίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, προστέθηκε για πρώτη φορά στο νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ψηφίστηκε την 1/7/2019 επί υπουργίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Μιχάλη Καλογήρου.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα σε όσα είχε αναφέρει ο κ. Κούγιας, τονίζοντας: «Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .