Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΚΟΣΜΟΣ «Τέλειωσαν όλα»! Παραιτείται ο Τζόνσον

 Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις το μεσημέρι λέει η Ντάουνινγκ Στριτ - Πιθανότητα παραμένει ως υπηρεσιακός μέχρι τον Οκτώβριο

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις το μεσημέρι λέει η Ντάουνινγκ Στριτ - Πιθανότητα παραμένει ως υπηρεσιακός μέχρι τον Οκτώβριο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται, αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο Τζόνσον θα κάνει δηλώσεις το μεσημέρι.

φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο Τζόνσον θα κάνει δηλώσεις το μεσημέρι.

«Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να παραιτηθεί, με το προσωπικό στο Νούμερο 10 να συντάσσει επιστολή παραίτησης καθώς ο νέος υπουργός Παιδείας παραιτείται και η Καγκελάριος του λέει να κάνει το σωστό», γράφει μεταξύ άλλων η Mirror και προσθέτει: «Περισσότεροι από 50 Τόρις έχουν παραιτηθεί από την κυβέρνηση, από υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου μέχρι βοηθούς έως μετριοπαθείς, όλοι απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού».

Το ίδιο ανέφερε και δημοσιογράφος του ITV Ανούσκα Αστάνα, σχολιάζοντας πως «τέλειωσαν όλα τώρα για τον Πρωθυπουργό» καθώς ήταν «αναπόφευκτο» και πως τώρα είναι επείγον να σταθεροποιηθεί η τρέχουσα κατάσταση.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημοσιογράφου, Ο Τζόνσον μίλησε με τον σερ Γκράχαμ Μπρέιντι στο τηλέφωνο το πρωί και συμφώνησε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Ωστόσο, όπως αναφέρει, πηγές λένε ότι δεν έχει παραιτηθεί ως πρωθυπουργός, μέχρι τον Οκτώβριο, όταν θα μπορεί να ανακοινωθεί νέος ηγέτης στη διάσκεψη.

Η εφημερίδα Sun από την πλευρά της, γράφει ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την ηγεσία των Τόρις;

Η Επιτροπή του 1922, μια ισχυρή επιτροπή υποστήριξης υπό την προεδρία του σερ Γκράχαμ Μπρέιντι έχει την τελική ευθύνη για τον καθορισμό των κανόνων σε κάθε διαγωνισμό ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος.

Εκλογές για την ηγεσία γίνονται μόνο εάν ένας ηγέτης των Συντηρητικών παραιτηθεί ή εάν χάσει ψήφο εμπιστοσύνης μεταξύ των βουλευτών. Τώρα που ο Τζόνσον μίλησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Τόρις του 1922 και συμφώνησε να παραιτηθεί, θα διεξαχθεί διαγωνισμός ηγεσίας για να τον αντικαταστήσουν ως ηγέτη των Τόρις. Στο μεταξύ, θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Το χρονοδιάγραμμα για έναν διαγωνισμό συμφωνείται από την Επιτροπή του 1922 και τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος των Τόρις, με το νέο ηγέτη των Τόρις να αναμένεται να αναλάβει τη θέση στη διάσκεψη του κόμματος τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.