Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Πώς θα αντιδράσει το σώμα σας εάν τρώτε μόνο μια φορά τη μέρα

Πώς θα αντιδράσει το σώμα σας εάν τρώτε μόνο μια φορά τη μέρα

Το OMAD (που σημαίνει «ένα γεύμα την ημέρα/one meal a day») είναι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας που πολλοί υποστηρίζουν πως βοηθά στην απώλεια του βάρους.

Πώς όμως αντιδρά το σώμα σας στη ξαφνική έλλειψη τροφής.

Μπορεί να πάρετε βάρος

Σε περιπτώσεις έλλειψης τροφής, το σώμα σας ενεργοποιεί τη «λειτουργία λιμοκτονίας» και αποθηκεύει όλα τα τρόφιμα που καταναλώνετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα έχετε για αργότερα, όταν

τα χρειάζεστε περισσότερο. Βασικά επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Επιπροσθέτως, η παραγωγή κορτιζόλης (μια ορμόνης του στρες) αυξάνεται και αυτό σας κάνει να αποθηκεύετε λίπος.

Το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να γίνει ασταθές

Η υπογλυκαιμία (εξαιρετικά χαμηλό σάκχαρο στο αίμα) προκαλείται συχνά από τη νηστεία, ειδικά εάν έχετε διαβήτη τύπου 2.

Μπορεί να σας λείπουν θρεπτικά συστατικά

Ένα γεύμα την ημέρα μπορεί να μην είναι σε θέση να σας παρέχει επαρκή ποσότητα βιταμινών. Ως αποτέλεσμα, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξετε τις συνέπειες μιας ανεπάρκειας βιταμινών.

Μπορεί να υποφέρετε από πονοκεφάλους

Οι «πονοκέφαλοι διαίτης» είναι αρκετά συνηθισμένοι σε όσους θέλουν να χάσουν αυτά τα περιττά κιλά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται. Εμφανίζονται για πολλούς λόγους, είτε οφείλονται σε μια περίοδο προσαρμογής, σε πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σε ανεπάρκεια μαγνησίου και σε πολλούς άλλους παράγοντες της έλλειψης καλής διατροφής.

Μπορεί να κρυώνετε πάντα

Η κατανάλωση ενός γεύματος την ημέρα εκτρέπει τη ροή του αίματος προς την κατεύθυνση της αποθήκευσης λίπους. Με αυτόν τον τρόπο, αποθηκεύει ενέργεια και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σας παρέχει δύναμη και ευελιξία. Η χαμηλή ποσότητα θερμίδων σας κάνει να νιώθετε συνεχώς κρύο και πείνα.

Είναι πιο πιθανό να τρώτε ανθυγιεινά

Μετά από 24 ώρες πείνας, ένα μπολ με μπρόκολο μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Μετά από ένα βαρύ γεύμα, μπορεί επίσης να αισθάνεστε νωθροί και χωρίς κίνητρο για εργασία.

govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.