Τρίτη, Ιουλίου 12

Τελικά μας ψεκάζουν: Η Ισπανία παραδέχεται εναέριους ψεκασμούς ως μέρος μυστικού προγράμματος του ΟΗΕ

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Μια αποκάλυψη – βόμβα βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους επικίνδυνους εναέριους ψεκασμούς που διεξήχθησαν στην Ισπανία με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, τα αποκαλούμενα χημικά μονοπάτια, κοινώς γνωστά ως chemtrails, αναφέρονται στα λευκά σημάδια που μερικές φορές μένουν πίσω καθώς τα αεροπλάνα πετούν στον ουρανό δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί ενδεχομένως να νομίζαμε.
Υπολογίζεται ότι το 17% των ανθρώπων παγκοσμίως πιστεύει ότι αυτά τα μονοπάτια είναι στην πραγματικότητα τοξικά χημικά που ψεκάζονται σκόπιμα στον αέρα ως μέρος ενός μυστικού μεγάλης

κλίμακας ατμοσφαιρικού προγράμματος (SLAP), που μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως κρυφή γεωμηχανική στρατηγική. 

Μπορεί μεν οι αξιωματούχοι απανταχού να έχουν αρνηθεί γενικά την ύπαρξη χημικών ιχνών, ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε το 2000 από την EPA των ΗΠΑ προτείνει ότι «ίχνη συμπύκνωσης» ή «αντικείμενα», που είναι ορατά πίσω από τους κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών αποτελούνται κυρίως από νερό (με τη μορφή πάγου) και δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων», αλλά σημείωσε «επηρεάζουν, ωστόσο, τη θολότητα της ατμόσφαιρας της Γης και επομένως μπορεί να επηρεάσουν συνολικά την ατμοσφαιρική θερμοκρασία και το κλίμα».
Ένα προεδρικό διάταγμα όμως που εξεδόθη από την ισπανική κυβέρνηση έρχεται τώρα να αλλάξει τελείως την ιστορία, υποδηλώνοντας ουσιαστικά ότι εξουσιοδότησε τον στρατό της ώστε να ψεκάσει με επικίνδυνα χημικά τους ουρανούς «ως μέρος της άμυνας κατά του COVID-19».

Τα ντοκουμέντα

Πιο αναλυτικά, ένα Βασιλικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 16 Απριλίου 2020, από την ισπανική κυβέρνηση στην Επίσημη Κρατική Εφημερίδα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα λόγω της πανδημίας COVID-19, επιτρέποντας έτσι τη χρήση βιοκτόνων χημικών ουσιών: 
«Διαταγή SND/351/2020, της 16ης Απριλίου, η οποία εξουσιοδοτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Μονάδες και τις Στρατιωτικές Μονάδες Έκτακτης Ανάγκης να χρησιμοποιούν βιοκτόνα χημικά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας για απολύμανση για την αντιμετώπιση της Κρίσης Υγείας Covid 19.
Το Βασιλικό Διάταγμα 463/2020, της 14ης Μαρτίου, κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της κατάστασης υγειονομικής κρίσης που προκαλείται από τον COVID-19, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία της ευημερίας, της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών και τον περιορισμό της εξέλιξης της νόσου και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».
Το διάταγμα παραχώρησε στον υπουργό Υγείας, την εξουσία να υπαγορεύει τις εν λόγω εντολές:
«Διαταγή SND/351/2020, της 16ης Απριλίου, η οποία εξουσιοδοτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Μονάδες και τις Στρατιωτικές Μονάδες Έκτακτης Ανάγκης να χρησιμοποιούν βιοκτόνα χημικά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας για απολύμανση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής Κρίσης για τον κορωνοϊό.
Επιπροσθέτως, το εν λόγω  Διάταγμα 463/2020, της 14ης Μαρτίου, κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της κατάστασης υγειονομικής κρίσης που προκαλείται από τον COVID-19, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία της ευημερίας, της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών και τον περιορισμό της εξέλιξης της νόσου και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Γεωμηχανική στρατηγική γίνεται της… μόδας

Η μεγάλης κλίμακας χειραγώγηση του κλίματος της Γης, γνωστή και ως γεωμηχανική,  γίνεται ολοένα και πιο διάσημη.
Τα Ηνωμένα Έθνη είναι μεταξύ εκείνων που εξετάζουν τώρα μια αμφιλεγόμενη μορφή γεωμηχανικής, που περιλαμβάνει τον ψεκασμό θειικών αερολυμάτων στη στρατόσφαιρα της Γης προκειμένου να τροποποιηθεί το κλίμα  — με άγνωστα και δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα.
Τα θειικά αερολύματα είναι μικροσκοπικά ανακλαστικά σωματίδια που μπορούν να αντανακλούν περισσότερο ηλιακό φως πίσω στο διάστημα όταν ψεκάζονται στη στρατόσφαιρα 12 έως 16 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερες παγκόσμιες θερμοκρασίες — καθώς και χαμηλότερη μέση βροχόπτωση,  υπογραμμίζοντας ένα σημαντικό πιθανό μειονέκτημα.
Μια έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2021, αναφέρει τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας και την αφαίρεση αερίων θερμοκηπίου ως μορφές γεωμηχανικής.
Τα θειικά αερολύματα εμπίπτουν στην κατηγορία διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά πρόσθετες τεχνικές γεωμηχανικής – όπως η αραίωση των νεφών κίρρου στην ανώτερη ατμόσφαιρα – θα ήταν απαραίτητες για την εξουδετέρωση της μείωσης της βροχόπτωσης που προκαλείται από τη χρήση τους.

Η μέθοδος της τεχνητής βροχής

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες μορφές γεωμηχανικής χρησιμοποιούνται ήδη.
Ήταν τα μέσα του 20ου αιώνα όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά η γεωμηχανική, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η διασπορά νεφών είναι ένα τέτοιο παράδειγμα που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες 19 και περιλαμβάνει τη «σπορά» νεφών με ιωδιούχο άργυρο ή στερεό διοξείδιο του άνθρακα για την προώθηση της βροχής και του χιονιού ή την αποδυνάμωση των τροπικών καταιγίδων.
Τουλάχιστον οκτώ δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και δεκάδες χώρες χρησιμοποιούν τη σπορά νεφών για να ενισχύσουν τη βροχόπτωση. 20
«Επιπλέον, ο αμερικανικός στρατός πρότεινε ότι τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την αλλαγή του κλίματος της περιοχής και για να καταστήσουν ορισμένες περιοχές του κόσμου πιο ευνοϊκές για την ανθρώπινη κατοίκηση. Αυτή η πρόταση, ωστόσο, δεν δοκιμάστηκε», ανέφερε η Britannica.
Από την πλευρά της, η Κίνα έχει ήδη ανακοινώσει φέτος ότι θα αυξήσει τη σπορά των νεφών. Οι ασιατικές δυνάμεις προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον καιρό εδώ και δεκαετίες, ανακοινώνοντας στις αρχές του 2021 ότι θα αυξήσουν τη σπορά των νεφών στα 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μόνο σε αυτό περίπτωση η Κίνα θα συνεχίσει να πειραματίζεται με χημικά.
Αυτό μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις στο περιβάλλον, ειδικά εάν πρόκειται να εγκατασταθεί συστηματικά και όχι έγκαιρα. Από την άλλη πλευρά, ό,τι χρησιμοποιήθηκε στη διαδικασία θα έπεφτε στην επιφάνεια και θα διαλυόταν στη βροχόπτωση που παράγει, αλλοιώνοντας ενδεχομένως τη βιοποικιλότητα της περιοχής.
Οι επιστήμονες φοβούνται επίσης ότι αυτή η κινεζική πρωτοβουλία θα επηρεάσει γειτονικά εδάφη, όπως ο καλοκαιρινός μουσώνας στην Ινδία. Το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν κατήγγειλε επίσης ότι αυτά τα πειράματα θα μπορούσαν να σημαίνουν «κλοπή βροχής».
Αν και η αποτελεσματικότητα της σποράς των νεφών δεν έχει αποδειχθεί, οι επιστήμονες προειδοποιούν ήδη ότι η χειραγώγηση των βροχοπτώσεων δεν είναι η λύση στο πραγματικό πρόβλημα: την κλιματική αλλαγή.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a4%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%88%ce%b5%ce%ba%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%97-%ce%99%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%87/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .