Τετάρτη, Ιουλίου 13

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ! Τρόμος στο Παρίσι: Προετοιμαστείτε για πλήρη διακοπή στην παροχή ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ από την Ρωσία

bigstock-Gas-Storage-Tank-Oil-Storage-285036433-scaled-1-1536x863

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να «απειλεί» για το ρωσικό φυσικό αέριο με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ να καλεί σε προετοιμασία για «πλήρη περικοπή» της προμήθειας, «την πιο πιθανή επιλογή» σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι σήμερα η πιο πιθανή επιλογή. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία»,

τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια οικονομικών συναντήσεων στην Εξ-αν-Προβάνς, στην Νότια Γαλλία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανεξάρτητοι, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από άλλους. Η πρώτη ανεξαρτησία πρέπει να είναι ενεργειακή», συνέχισε την ώρα και που η Γερμανία προετοιμάζεται για ένα καθεστώς ενεργειακής έκτακτης ανάγκης.

«Πρέπει να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, το ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης… τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Ανέφερε έτσι την επανεθνικοποίηση σε ποσοστό 100% της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF, που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν.

Σύμφωνα με τον Λεμέρ, αυτή η «απόλυτη ενότητα διοίκησης» θα επιτρέψει «να ληφθούν ταχύτερες αποφάσεις για το στρατηγικό θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στη Γαλλία».=

Η ενεργειακή κρίση είναι για τον υπουργό «το σημαντικότερο θέμα των επόμενων μηνών» και πρέπει να προετοιμαστούμε για συνολική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εθνικοποίηση του EDF.

«Είχα μακροσκελείς συζητήσεις με (την Επίτροπο Ανταγωνισμού) Μαργκρέτε Βεστάγκερ για αυτό το θέμα, επομένως θα συνεχίσουμε τις πολύ μακρές συζητήσεις μας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

 makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .