Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Πέτσας για Λιγνάδη: Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής ένας καταδικασμένος βιαστής

Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πέτσας για Λιγνάδη: Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής ένας καταδικασμένος βιαστής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς να έχει διάθεση να «μασήσει» τα λόγια του ο Στέλιος Πέτσας τόνισε, με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται να βρίσκεται εκτός φυλακής ένας καταδικασμένος βιαστής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε, ωστόσο, την αντίθεσή του σε φαινόμενα όπως αυτό στην Επίδαυρο με την ανάρτηση πανό σχετικών με την απόφαση της αποφυλάκισης του γνωστού σκηνοθέτη.

«Θέλει δεν θέλει κανείς, είναι πολιτικό το ζήτημα εφόσον απασχολεί όλη την κοινωνία. Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε δύο ζητήματα. Το ένα είναι το νομικό, το οποίο μπορούν να εξηγήσουν άλλοι αρμόδιοι αλλά να πω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοια αδικήματα, από εκεί και πέρα εφαρμόζεται ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο, όπου και να ρωτήσετε γύρω σας. Τώρα τι ποινή είναι αυτή, είναι άλλο ζήτημα».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι αντίθετος με την ανάρτηση σχετικών πανό. «Το να έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ελληνοτουρκικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είπε πως η αμυντική θωράκιση της χώρας ενισχύεται διαρκώς και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια αυτή η ενίσχυση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντοτε έτοιμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση από την γείτονα είτε από τον Ερντογάν, είτε από όποιον άλλον αξιωματούχο, λέγοντας ακόμη πως απαιτείται επαγρύπνηση και ενότητα απο την πλευρά μας

Εκλογές

Για τις εκλογές ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ό,τι αφορά στις εκλογές και το πότε αυτές θα γίνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρά το έργο που κάνει κάθε υπουργείο, να έχει ένα θετικό πρόσημο για την κοινωνία, όπως αυτό που κάνουμε στο Υπ. Εσωτερικών, το οποίο θα το κρίνουν οι πολίτες την ώρα των εκλογών», αναφέροντας επιγραμματικά μια σειρά από δράσεις και χρηματοδοτήσεις για ενίσχυση των ΟΤΑ και για έργα.

Οικονομία

«Ενισχύουμε τα αδύναμα νοικοκυριά με την μεγαλύτερη δυνατότητα που μας δίνουν τα δημοσιονομικά δεδομένα. Το κάναμε με τους λογαριασμούς ρεύματος που ήταν το πρόβλημα πριν από λίγους μήνες, το κάναμε με την επιδότηση της τιμής των καυσίμων στην αντλία», σημείωσε ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως παρά τις πιέσεις, ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε πως το οικονομικό επιτελείο είναι εκείνο που έχει τα δεδομένα, γνωρίζει το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει και θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για την περαιτέρω ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε χρόνο που θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.