Σάββατο, Ιουλίου 23

Λέσβος: Μεγάλη φωτιά στα Βατερά – Εκκενώθηκε οικισμός (Photos)

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στα Βατερά Λέσβου. Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 10 περίπου το πρωί. Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω του ισχυρού ανέμου, για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. 

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επιχειρούν ήδη από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8 και δύο PZL, ενώ δόθηκε εντολή για δύο καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και στα τρία Air-Tractors της Αγχιαλου.  

Ακόμα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Λίγο πριν της 11:00, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών.

Στις 14:00 θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

 


Photos: Lesvosnews, Stonisi, lesvospost

 https://www.lykavitos.gr/news/greece/lesvos-megali-fotia-sta-vatera?utm_source=Notify&utm_medium=Push&utm_campaign=Push-Post

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .