Πέμπτη, Ιουλίου 14

Προλαβαίνω να βγω στην παραλία με αυτοπεποίθηση; - Η pilates instructor Μάντη Περσάκη σας έχει τη λύση

Προλαβαίνω να βγω στην παραλία με αυτοπεποίθηση; -  Η pilates instructor Μάντη Περσάκη σας έχει τη λύση

Όσο κι αν έχουμε προσέξει τη διατροφή μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έρχεται αυτή η στιγμή, λίγο πριν την άδειά μας, που η ανασφάλεια χτυπάει «κόκκινο».

Λίγο η κυτταρίτιδα, (όλες έχουμε μην ανησυχείς), λίγο η χαλάρωση, λίγο κάτι τριήμερα που φάγαμε λίγο παραπάνω, αρκούν για να μας πιάσει το γνωστό άγχος πριν την εμφάνισή μας στην παραλία.

Η γνωστή προπονήτρια pilates και κάτοχος του βραβείου «Best Pilates Center» της χρονιάς στα «FitnessAwards 2022», Μάντη Περσάκη αποκλειστικά στο govastileto.gr μας δίνει πρακτικές συμβουλές.

Μπορούμε να «αφυπνίσουμε» το σώμα μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να δούμε έστω κάποια βελτίωση;

Φυσικά και μπορούμε να αφυπνίσουμε το σώμα μας, δεν υπάρχει ιδανικό σημείο εκκίνησης ούτε ταβάνι στη βελτίωσή μας. Ακόμα και μια φορά την εβδομάδα μπορεί να δώσει αποτέλεσμα. Σίγουρα βέβαια το να κάνει κάποιος καθημερινά έστω και δέκα λεπτά, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει στον οργανισμό του, για τη βελτίωση όλων των παραμέτρων της φυσικής κατάστασης και της απώλειας λίπους. Ωστόσο εννοείται πως η κάθε προσπάθεια θα δώσει αποτέλεσμα!

Ποια είναι η συμβουλή σου σχετικά με τη διατροφή η οποία παράλληλα με την προπόνηση θα βοηθούσε σημαντικά;

Εννοείται πως σωστή διατροφή και άσκηση είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας παράλληλα με την άσκηση, όχι μόνο για την απώλεια λίπους ή βάρους αλλά πάνω απ’ όλα για την υγεία μας.

Καλό είναι να υιοθετήσουμε ένα διαιτολόγιο που να μας είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην πιεζόμαστε και να βλέπουμε βελτίωση αργά και σταθερά. Πολλά φρούτα, λαχανικά και να προσπαθούμε να μη χάνουμε γεύματα! Ένα καλό πρωινό σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό.

Ως γνωστόν, οι ασκήσεις pilates εκτός από όλα τα άλλα οφέλη που έχουν για το σώμα βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της κυτταρίτιδας. Υπάρχει κάποιο extra tip;

Φυσικά, ισχύει ότι το pilates είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Ενα extra tip είναι το να πίνουμε πολύ νερό, σε συνδυασμό πάντα με υγιεινή διατροφή.

Εκτός από προπονήτρια pilates, είσαι και μια πολύ όμορφη γυναίκα. Θα μοιραστείς μαζί μας το αγαπημένο σου μυστικό ομορφιάς ή μια συμβουλή προς τις γυναίκες;

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Νομίζω το μυστικό είναι μια γυναίκα να επιλέγει να είναι ευτυχισμένη, να κάνει πράγματα που την ευχαριστούν και να βάζει προτεραιότητα την σωματική και ψυχική της βελτίωση.

Αν δεν είμαστε εμείς καλά, δεν μπορεί να είναι κανένας  γύρω μας καλά.

Τέλος, θέλω να πω κάτι που συνηθίζω να λέω συχνά, πως είναι πάρα πολλές οι μικρές προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε, τις οποίες κανείς δε βλέπει και δεν εκτιμά πριν πετύχουμε κάτι αξιόλογο. Οπότε να μην τα παρατάμε, να μην το βάζουμε κάτω και να κυνηγάμε πάντα τα όνειρά μας!

mandypersaki.gr

Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .