Πέμπτη, Ιουλίου 14

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι - Πώς θα δείτε πόσα χρήματα θα πάρετε

Οριστικοποιήθηκαν τα ποσά που αντιστοιχούν στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα του Power Pass για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην εφαρμογή του Power Pass αναρτήθηκαν πλέον τα ποσά που θα λάβει κάθε πολίτης - δικαιούχος, ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και την 31η Μαΐου του 2022.

Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass:

  • Επισκεφτείτε στην εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
  • Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
  • Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
  • Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
  • Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Παραδείγματα

  • Σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη η ένοικος θα λάβει 121,28 ευρώ.
  • Σε μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη που διαμένει ένα ζευγάρι συνταξιούχων, ο δικαιούχος και η σύζυγός του θα λάβουν επιστροφή 159,86 ευρώ.

Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε χθες ότι οι πληρωμές για το Power Pass θα ξεκινήσουν εντός των ημερών. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο στόχος είναι μέχρι τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο κάθε ένας θα πάρει το σύνολο του ποσού (σ.σ. δηλαδή εφάπαξ, σε μία δόση), όμως η επιστροφή στους λογαριασμούς θα γίνει σταδιακά, καθώς είναι εκατομμύρια οι δικαιούχοι».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και την αύξηση των επιδοτήσεων στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού.

Ο υπουργός, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει κλείσει η στρόφιγγα από τη Μόσχα, τότε θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

 https://www.lykavitos.gr/news/economy/power-pass-anartithikan-ta-posa-pou-tha-lavoun-oi-dikaiouxoi?utm_source=Notify&utm_medium=Push&utm_campaign=Push-Post

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .