Σάββατο, Ιουλίου 23

Telegraph: «Η Ουκρανία έπαψε να είναι προτεραιότητα για τη Δύση! ΜΜΕ και πολίτες γυρνούν την πλάτη στον Ζελένσκι»

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση γυρίζουν την πλάτη τους στην Ουκρανία την πιο ακατάλληλη στιγμή, γράφει ο συνταγματάρχης των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Ρίτσαρντ Κεμπ σε άρθρο του για την The Telegraph.

Πιστεύει ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης μαρτυρεί την ανωτερότητα της Ρωσίας και είναι καιρός η Δύση να αρχίσει να πείθει τον Ζελένσκι για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Η θέση της Ουκρανίας κλονίστηκε ακόμη περισσότερο αφού ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.


Με φόντο τις ενέργειες και τις καθυστερήσεις του Μπάιντεν στις κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ο Τζόνσον ήταν ο ηγέτης της αντιρωσικής εκστρατείας. Είναι απίθανο ο διάδοχός του να μπορέσει να συνεχίσει αυτή τη γραμμή με σιγουριά, ειδικά δεδομένων των εσωτερικών προβλημάτων που συνδέονται με την οικονομία.


Σύμφωνα με τον Κεμπ, μετά την αποχώρηση του Τζόνσον, η προσοχή του βρετανικού κοινού θα επικεντρωθεί στην πορεία της νέας προεκλογικής εκστρατείας για τη θέση του πρωθυπουργού και δεν θα γίνουν αποδεκτές νέες στρατιωτικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας.


Επιπλέον, η ατζέντα των μέσων ενημέρωσης, που έχουν ήδη κουραστεί από το θέμα της Ουκρανίας, θα εκτραπεί στην εσωτερική πολιτική – αυτό θα στερήσει εντελώς από τους πολιτικούς την επιθυμία να επικεντρωθούν στην ουκρανική σύγκρουση.


Ωστόσο, η απόσπαση της προσοχής από το θέμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία δεν είναι πλέον χαρακτηριστικό μόνο των βρετανικών δημοσιεύσεων.


Μια παρόμοια τάση παρατηρείται σε όλες τις δυτικές χώρες και εμφανίζεται στη χειρότερη στιγμή για την Ουκρανία.


Στην Αμερική και τα δύο κόμματα προετοιμάζονται για τις επερχόμενες εκλογές και το Δημοκρατικό Κόμμα, μαζί με τον Μπάιντεν, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να εκτρέψουν την ευθύνη για τον πληθωρισμό.


Στο εγγύς μέλλον, οι βασικοί πολιτικοί θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας και τα εκλογικά αποτελέσματα ενδέχεται να αλλάξουν εντελώς τη θέση του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας.


Οι δημοσκοπήσεις στην Ευρώπη δείχνουν ότι η ιδέα της υποστήριξης της Ουκρανίας έχει πάψει να είναι δημοφιλής στον πληθυσμό λόγω των αυξημένων τιμών.


Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αυτό θα επηρεάσει πάντα τις επερχόμενες εκλογές στη Σουηδία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβενία ​​και την Πολωνία.


Η ανησυχία της Ευρώπης για την οικονομική της κατάσταση και οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ουκρανίας φάνηκε ξεκάθαρα από το μπλοκάρισμα του δανείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κίεβο ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η υποστήριξη για την Ουκρανία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να μειώνεται σταθερά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .