Σάββατο, Αυγούστου 20

Ρεύμα: Στο 0,8 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεβάζει η ΔΕΗ την τιμολόγηση - Τι θα κάνουν οι άλλοι πάροχοι

«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο, με τη ΔΕΗ να ανακοινώνει σημαντική αύξηση.

Ρεύμα: Στο 0,8 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεβάζει η ΔΕΗ την τιμολόγηση - Τι θα κάνουν οι άλλοι πάροχοι
ΓΙΑΝΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σημαντικές αυξήσεις έρχονται στο ρεύμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΔΕΗ αυξάνει σημαντικά την τιμολόγηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του worldenergynews, η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τιμή 0,8 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεβάζοντας στα υψηλά επίπεδα του εύρους των προβλέψεων την τιμολόγησή της. Αυτό σημαίνει ότι για να διατηρηθούν οι τιμές για τους καταναλωτές στα επίπεδα των 0,20 - 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα θα πρέπει οι επιδοτήσεις να διπλασιασθούν. Οι επιδοτήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Τρίτη (23/8) ή το αργότερο την Τετάρτη (24/8).

Οι ιδιώτες καθετοποιημένοι πάροχοι αναμένεται να τιμολογήσουν αντίστοιχα περί το 0,65 - 0,70 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμολόγηση του κόστους, όπως φαίνεται από την άνοδο των συμβολαίων TTF στα 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ανεβαίνει και ενδέχεται να κινηθεί ακόμα υψηλότερα στο επόμενο διάστημα με δεδομένη την υψηλή συμμετοχή του φυσικού αερίου στο μίγμα.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα βάζουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών

δεη, αυξήσεις, ρεύμα, Σεπτέμβριο, τιμολόγιο ΔΕΗ

Το κόστος του ρεύματος τον επόμενο μήνα αναμένεται να είναι κατά 40% ακριβότερο. Κατά συνέπεια, θα απαιτηθεί η εξασφάλιση περί τα 500 εκατ. ευρώ επιπλέον από αυτά που προβλέφθηκαν τον Αύγουστο για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, ώστε η τιμή της κιλοβατώρας να διατηρηθεί στην περιοχή των 0,14-0,16 ευρώ.

Αν επαληθευτούν οι αυξήσεις αυτές μετά τις ανακοινώσεις από τους παρόχους, τότε το 1,136 δισ. ευρώ που διατέθηκε για τις επιδοτήσεις του Αυγούστου θα εκτοξευθεί στο 1,6 δισ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Εκτιμήσεις από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρουν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας απρόβλεπτος μήνας, με υψηλό ρίσκο. Τα futures του TTF για το φυσικό αέριο δίνουν τιμή για τον επόμενο μήνα στα 235 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ τα futures για τη χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρισμού τον ίδιο μήνα διαμορφώνουν τιμή στα 550-560 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Σε αυτό το περιβάλλον, προστίθεται η ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη, για την αμφίβολη πλήρωση των αποθηκών με τα αναγκαία αποθέματα φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, θα διακόψει την λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές, όπως ανακοίνωσε η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Και αμέσως μετά την ανακοίνωση, το φυσικό αέριο έκανε άλμα 8% αγγίζοντας τα 258 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι νέες αυξημένες τιμές του ρεύματος θα «βάλουν φωτιά» στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα στην αγορά.

Σενάριο για διακοπή ρεύματος σε όσους αλλάζουν πάροχο έχοντας απλήρωτους λογαριασμούς

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι λεγόμενοι «ενεργειακοί τουρίστες», δηλαδή εκείνοι που αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς ρεύματος και «μετακομίζουν» σε άλλη εταιρεία-πάροχο χωρίς να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .