Δευτέρα, Αυγούστου 8

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ 2022: Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΔΥΕΙ


Τετρακόσιοι περίπου μαθητές γυμνασίου από 75 χώρες συμμετείχαν στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (IPhO), που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου.

Αν και η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην Λευκορωσία η διοργάνωση της αφαιρέθηκε λόγω της υποστήριξής της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σχεδόν ακυρώθηκε έως ότου η Ελβετία παρενέβη για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό διαδικτυακά.

Οι 5 κορυφαίοι της βαθμολογίας ήταν τα 5 μέλη της ομάδας της Κίνας, που φυσικά ήρθε πρώτη, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Νότια Κορέα και Ρουμανία, ακολουθούμενες από τις ΗΠΑ (με 3 από τα 5 μέλη Κινέζους), Βιετνάμ, Ταϊβάν, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Καζακστάν, Σιγκαπούρη.

Η εικόνα της κατάταξης θυμίζει πολύ αυτή της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας 2022 που έγινε λίγες μέρες νωρίτερα καθώς στην πραγματικότητα η Ρωσία αν συμμετείχε θα ερχόταν δεύτερη και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ιδιαίτερα των οικονομικά ανεπτυγμένων δυτικών χωρών) συνέχισαν να διολισθαίνουν και κατέλαβαν τις θέσεις: Βουλγαρία-16, Ουγγαρία-16, Γαλλία-21, Σλοβενία-22, Ηνωμένο Βασίλειο-22, Πολωνία-26, Τσεχία-28, Κροατία-31, Βέλγιο-35, Ολλανδία-36, Εσθονία-38, Λιθουανία-41, Σλοβακία-41, Λετονία-44, Σουηδία-44, Ιταλία-50, Πορτογαλία-50, Δανία-58, Ισλανδία-60, Αυστρία-61, Ελλάδα-61, Ισπανία-61, Κύπρος-64, Λουξεμβούργο-64.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεγάλαΜΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .