Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Διαβήτης τύπου 2: Ο «θαυματουργός» μπλε χυμός που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου – Τα συμπτώματα που θέλουν προσοχή


Ο πρωταρχικός ρόλος της ινσουλίνης είναι η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Ο διαβήτης τύπου 2, όπως θα έχετε ήδη ακουστά, πηγάζει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός παράγει ινσουλίνη.

Ο πρωταρχικός ρόλος της ινσουλίνης είναι η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Εξαιτίας της ανεπάρκειας της ινσουλίνης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να αυξηθούν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος ελέγχου των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που αξίζει να δοκιμάσετε και να τον εντάξετε στη διατροφή σας.

Ο χυμός που κάνει θαύματα

Μια μελέτη σε ποντίκια που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity αναφέρει πως ο χυμός μύρτιλου είναι σε θέση να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα κατά 35%.

Ο χυμός που εκχυλίστηκε από μύρτιλα χαμηλών θάμνων της Βόρειας Αμερικής, βιομετασχηματισμένος με βακτήρια από τη φλούδα του φρούτου, παρουσίασε ισχυρή δυνατότητα ως παράγοντας κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Η μελέτη εξέτασε τα αποτελέσματα των βιομετασχηματισμένων χυμών σε σύγκριση με τα κανονικά ροφήματα μύρτιλων σε ποντίκια.

Ο ανώτερος συγγραφέας Pierre S. Haddad, καθηγητής φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο βιομετασχηματισμένος χυμός μύρτιλου έχει ισχυρή δράση κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Ο βιομετασχηματισμένος χυμός μύρτιλου μπορεί να μειώσει την υπεργλυκαιμία σε διαβητικά ποντίκια και μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά προδιαβητικά ποντίκια από την ανάπτυξη παχυσαρκίας και τον διαβήτη».

Οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση του βιομετασχηματισμένου χυμού μύρτιλου σε μια ομάδα ποντικών επιρρεπών σε παχυσαρκία, με αντίσταση στην ινσουλίνη, διαβήτη και υπέρταση.

Η ενσωμάτωση βιομετασχηματισμένου χυμού μύρτιλου στο νερό των ποντικών μείωσε την πρόσληψη τροφής και το σωματικό τους βάρος.

«Αυτά τα ποντίκια ήταν ένα εξαιρετικό μοντέλο που μοιάζει πολύ με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2 που σχετίζεται με την παχυσαρκία στους ανθρώπους», δήλωσε ο γιατρός Haddad. Στη συνέχεια είπε: «Τα αποτελέσματα πρέπει να επαναληφθούν σε μελέτες σε ανθρώπους πριν γίνουν συστάσεις, αλλά υπάρχουν λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι».

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Current Developments in Nutrition διαπίστωσε ότι το ισοδύναμο ενός φλιτζανιού φρέσκων μύρτιλων μπορεί να επηρεάσει ευεργετικά τους υπέρβαρους άνδρες με διαβήτη τύπου 2.

Τα συμπτώματα του διαβήτη 2

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαβήτη τύπου 2 χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συμπτώματα δεν σας κάνουν απαραίτητα να αισθάνεστε αδιαθεσία.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Συχνότερη ανάγκη ούρησης ιδιαίτερα τη νύχτα
  • Αίσθημα συνεχούς δίψας
  • Έντονη κόπωση
  • Αδυνάτισμα χωρίς προσπάθεια
  • Κνησμός γύρω από το πέος ή τον κόλπο σας ή επανειλημμένη εμφάνιση τσίχλας
  • Κοψίματα ή πληγές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν
  • Θολή όραση
 pronews.gr στο Instagram

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν έχετε κάποιο από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 ή εάν ανησυχείτε ότι διατρέχετε υψηλό κίνδυνο να πάθετε διαβήτη τύπου 2.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.