Παρασκευή, Αυγούστου 26

Έξοδος από την εποπτεία; Ο εμπαιγμός «πάει σύννεφο», με νέο ολοκαύτωμα εν όψει!--Μας εμπαίζει μια οικογένεια εδώ και 70 χρόνια η Δυναστεία των Μητσοτάκηδων

 ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

 Ο λόγος για την  εξαγγελία της κυβέρνησης της εξόδου της  χώρας από την αυστηρή εποπτεία, στις …20 Αυγούστου του 2022. Ούτε μέρα παραπάνω! Με τις μνημονιακές δεσμεύσεις ωστόσο να παραμένουν σε ισχύ! Λόγος που η έξοδος από την αυστηρή εποπτεία είναι κούφια λόγια! Όπως και η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο (και τότε) του 2018! 

Γράφει η ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, Οικονομολόγος

Με νέο ολοκαύτωμα προ των πυλών και νέα διόγκωση του χρέους (αυτά τα δυο πάνε μαζί), με βάση το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, 2022 – 2025», (ΜΠΔΣ) για την περικοπή ρευστότητας στο 10,2% του ΑΕΠ, μέσα σε τέσσερα χρόνια,   2022 – 2025. Τόσο είναι το έλλειμμα του 2020, λόγω πανδημίας που πρέπει να μηδενιστεί. Που αντιστοιχεί σε περικοπή ρευστότητας 17 δις ευρώ, παρά το έλλειμμα ζήτησης και τον υψηλό πληθωρισμό, που είναι έγκλημα. Φτωχοποίηση = ληστεία = έγκλημα! 

Υπόψη ότι, κατά το πρώτο ολοκαύτωμα του 2010- 2014, αφαιρέθηκε ρευστότητα, ύψους 30 δις ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια (2010 – 2014). Προκαλώντας μια ύφεση στο 25% του ΑΕΠ, ανεργία στο 28% και των νέων πάνω από 50% που πήραν τους δρόμους της ξενιτιάς. Οδηγώντας χιλιάδες αθώους συμπολίτες μας στην αυτοχειρία, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους!  Γι’ αυτήν την Ευρώπη μπήκαμε στην ΕΕ;  

Με θύματα 400.000 αγέννητους Έλληνες! Τόση είναι η συρρίκνωση του πληθυσμού, από το 2010 μέχρι σήμερα λόγω φτωχοποίησης, λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας! 

Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι η υποθήκευση της Ελλάδας στις γαλλογερμανικές αγορές (οι δανειστές) , μέσω της υπερχρέωσης, ενόσω εμείς τσακωνόμαστε  με την Τουρκία, για τους υδρογονάνθρακες! Για του λόγου το αληθές, το εγγυημένο χρέος της χώρας, (με το δικαίωμα κατασχέσεων)  ή αλλιώς, η  υποθηκευμένη δημόσια περιουσία, στους δανειστές είναι 282,7 δις ευρώ (1) σε σύνολο χρέους 390 δις ευρώ! Από 301 δις ευρώ χρέος το 2009, χωρίς μνημόνια. Και έπεται συνέχεια. Με βάση τη διευκρίνιση ότι τα  πρωτογενή πλεονάσματα θα ισχύουν και πάλι, κανονικά, από το 2023 μέχρι το …2060, στην ήδη αποτεφρωμένη μνημονιακή Ελλάδα.  

Με μακροπρόθεσμο στόχο των δανειστών τους υδρογονάνθρακες. Λόγος που δεν μας επιτρέπουν να τους εξορύξουμε! Για να μην ξεχρεώσουμε! Για να τους κατάσχουν, «νόμιμα», μέσω της υπερχρέωσης. Γι’ αυτό μας καταστρέφουν!   Τη λεηλασία τους βοηθάει η Γερμανία με την ενοχοποίηση των ελλειμμάτων, για τη διόγκωση του χρέους. 

Έτσι ξεπουλήθηκαν λιμάνια, αεροδρόμια, τράπεζες, οδικά δίκτυα, δίκτυο ΔΕΗ, οικόπεδα «φιλέτα» του δημοσίου, κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις κ.ο.κ. συνολικής αξίας 50 δις ευρώ, με βάση όρο του τρίτου «αριστερού» μνημονίου, («μεταρρυθμίσεις») που δεσμεύει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία για ένα αιώνα! 

Λόγος που η Ελλάδα θα πρέπει να αρνηθεί το μηδενισμό του ελλείμματος του 2020, με μοναδικό στόχο, τη διόγκωση του χρέους. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από τον μηδενισμό του ελλείμματος 2009, που ήταν αποτέλεσμα λαθροχειρίας, με βάση την καταγγελία υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ, κατά του τέως προέδρου της κυρίου Ανδρέα Γεωργίου, που το διόγκωσε τεχνητά στο 15,2% του ΑΕΠ και  που ωστόσο αθωώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη,  μετά από απροκάλυπτες παρεμβάσεις των θεσμών.  

Απόδειξη ότι η Γερμανία και η ΕΕ είναι εχθροί της Ελλάδας, με μόνη οδός σωτηρίας του ελληνικού λαού, την έξοδο από την ΕΕ. Πόσο μάλλον που η ευρωζώνη καταρρέει!  Θα την ακολουθήσουμε στην κατάρρευσή της; Έτσι τίθεται το θέμα, για να μην ξεχνιόμαστε!

Ο εμπαιγμός της, δήθεν, βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης

Η παροχή οικονομικής βοήθειας, στην Ελλάδα, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, λόγω πανδημίας, διέπεται από το ίδιο πνεύμα εξαπάτησης ότι δήθεν η ΕΕ ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του νότου και της Ελλάδας. Ενώ το ζητούμενο είναι η καταστροφή του νότου, όπως εξηγήσαμε επειδή η καταστροφή συμφέρει τους δανειστές, για τη διόγκωση του χρέους του νότου, για την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας. Μοιράζοντας «ψίχουλα», σαν επιδοτήσεις, ύψους 30,5 δισ. ευρώ, σε …επτά χρόνια, με τους γνωστούς βραδυκίνητους μηχανισμούς της ΕΕ και φυσικά, σκοπίμως, κατά το «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει! Με τον όρο, το 38,5 % της βοήθειας να πάει σε εισαγωγές (γερμανικής) πράσινης ανάπτυξης, το 20,8 % για τη στήριξη της ψηφιακής μετάβασης, την ηλεκτροκίνηση, την συγχώνευση επιχειρήσεων κ.ο.κ.  και όχι στην αύξηση της ρευστότητας για την τόνωση της ζήτησης για την ενίσχυση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης. Απόδειξη ότι ο στόχος δεν είναι η ανάπτυξη αλλά η διόγκωση του χρέους. 

Από το συνολικό ποσό των 30,5 δισ. ευρώ, των επιδοτήσεων, τα 12,7 δισ. ευρώ (1,8 δις ευρώ το χρόνο),  θα δοθούν σαν δάνεια από τον ESM (πρώην EFSF) με τους γνωστούς μνημονιακούς όρους (προαπαιτούμενα) για τη συνέχιση της δημοσιονομικής εποπτείας που συνεχώς  αίρεται και όλο …παραμένει! Κι΄ εσύ, περιμένεις την ανάπτυξη να ρθει…    

————————————————————————-

(1)     Αναλυτικά, τα δάνεια με μνημόνια, από την ΑΕ EFSF/ESM, 

– 52,9 δις ευρώ, το διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010, με το μνημόνιο του Ιούνη του 2010, του EFSF (ΕΤΧΣ) παρότι δεν ήταν ο δανειστής.  

– 130,9 δις ευρώ, το δάνειο του Φλεβ. του 2012, με το δεύτερο θανατηφόρο μνημόνιο που οδήγησε στην παραίτηση του κυρίου Γ. Παπανδρέου. 

– 86,2 δις ευρώ, το δάνειο με  το τρίτο θανατηφόρο «αριστερό» μνημόνιο του Ιούλη του 2015

  12, 7 δις ευρώ το δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης που το δανείστηκε από τον ESM (πρώην EFSF) με μνημονιακούς όρους (προαπαιτούμενα).

από militaire

 teleytaiaexodos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .