Σάββατο, Αυγούστου 20

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα στα 95 της κατεβαίνει υποψήφια στις ιταλικές εκλογές

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα στα 95 της κατεβαίνει υποψήφια στις ιταλικές εκλογές

Την υποψηφιότητά της ως γερουσιαστής με το κόμμα ISP στις επερχόμενες εκλογές της Ιταλίας, ανακοίνωσε μια από τις θρυλικότερες παρουσίες του ιταλικού κινηματογράφου, η 95χρονη Τζίνα Λολομπρίτζιτα, δηλώνοντας ότι έχει βαρεθεί να τσακώνονται οι πολιτικοί.

Το ISP, αποτελεί μια νέα ευρωσκεπτικιστική πολιτική συμμαχία κατά του Μάριο Ντράγκι, και αντιτίθεται τόσο στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία όσο και στον πολεμικό ατλαντισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Τζίνα Λολομπριτζίτα επιχειρεί να ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς το 1999 κατέβηκε στις ευρωεκλογές ως υποψήφια των Δημοκρατικών του Πρόντι.

Όπως γράφει ο Guardian, η Ιταλίδα πρώην αστέρας του κινηματογράφου, σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τον Μαχάτμα Γκάντι, «από τον τρόπο που έκανε τα πράγματα, από τη μη χρήση βίας", ενώ πρόσθεσε ότι ήταν στενή φίλη της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ινδίας, της Ίντιρα Γκάντι.

«Την έβλεπα κάθε φορά που ερχόταν στη Ρώμη. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα», δήλωσε η Τζίνα Λολομπρίτζιτα για την Ίντιρα Γκάντι.

Στη συνέντευξή της η 95χρονη ηθοποιός, επισήμανε: «Ήμουν και είμαι αποφασισμένη να παραμείνω δημιουργική, και τώρα θέλω να χρησιμοποιήσω μέρος αυτής της ενέργειας για σημαντικά πράγματα, ειδικά για τη χώρα μου».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .