Πέμπτη, Αυγούστου 18

ΗΠΑ: Βουτιά 9,6% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Βουτιά 9,6% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο

Ισχυρή πτώση παρουσίασαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς ο κλάδος δέχεται διπλό πλήγμα από τη γενικευμένη ακρίβεια και την αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν τον Ιούλιο βουτιά 9,6% σε μηνιαία βάση εμφανίζοντας ετήσιο ρυθμό 1,446 μονάδων, που ήταν ο χαμηλότερος 17 μηνών από τον Φεβρουάριο

του 2021.

Παράλληλα, κινήθηκαν χαμηλότερα και από την εκτίμηση της αγοράς για μεγάλη πτώση μεν αλλά ηπιότερα στις 1,54 εκατ. μονάδες.

Σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, η πτώση ήταν 8,1%.

Παράλληλα, οι οικοδομικές άδειες για νέες κατοικίες μειώθηκαν κατά 1,3% σε 1,67 εκατ. τον Ιούλιο, έναντι εκτίμησης για μείωση στα 1,63 εκατ.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι ενάρξεις μονοκατοικιών μειώθηκαν κατά 10,1% στις 916 χιλιάδες και οι ενάρξεις κτιρίων με πέντε ή περισσότερες μονάδες διολίσθησαν κατά 10% στις 514 χιλιάδες.

Πτώση παρατηρήθηκε στις μεσοδυτικές πολιτείες (-33,8% στις 139 χιλιάδες), στις νότιες (-18,7% στις 710 χιλιάδες) και στις δυτικές (-2,7% τις 367 χιλιάδες), ενώ αντίθετα στις βορειοανατολικά παρουσιάστηκε ισχυρή αύξηση (65,5% στις 230 χιλιάδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .