Πέμπτη, Αυγούστου 18

Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τη Ζαπορίζια

μακρον

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την έντονη ανησυχία του σχετικά με την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ενημέρωση της γαλλικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη οι δύο ηγέτες.

Ο Μακρόν ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της πρότασης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για την αποστολή στην Ουκρανία επιθεωρητών που θα εξετάσουν την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Σημειώνεται ότι και η Ρωσία και η Ουκρανία δέχονται την παρουσία ελεγκτών της IAEA στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου στην Ευρώπη.

Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών στην περιοχή έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και στον ΟΗΕ. Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, για τις οποίες, αν και βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, την ευθύνη για τη λειτουργία τους εξακολουθούν να έχουν ουκρανοί επιστήμονες.

Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι συζήτησε με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν το ζήτημα της «πυρηνικής τρομοκρατίας της Ρωσίας» στην Ζαπορίζια.
Η συνομιλία των δύο ηγετών κράτησε πάνω από μία ώρα, είχε αναφέρει το Ελυζέ.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .