Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τη Ζαπορίζια

μακρον

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την έντονη ανησυχία του σχετικά με την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ενημέρωση της γαλλικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη οι δύο ηγέτες.

Ο Μακρόν ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της πρότασης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για την αποστολή στην Ουκρανία επιθεωρητών που θα εξετάσουν την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Σημειώνεται ότι και η Ρωσία και η Ουκρανία δέχονται την παρουσία ελεγκτών της IAEA στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου στην Ευρώπη.

Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών στην περιοχή έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και στον ΟΗΕ. Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, για τις οποίες, αν και βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, την ευθύνη για τη λειτουργία τους εξακολουθούν να έχουν ουκρανοί επιστήμονες.

Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι συζήτησε με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν το ζήτημα της «πυρηνικής τρομοκρατίας της Ρωσίας» στην Ζαπορίζια.
Η συνομιλία των δύο ηγετών κράτησε πάνω από μία ώρα, είχε αναφέρει το Ελυζέ.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.