Τετάρτη, Αυγούστου 3

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΠΟΛΥΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΗΣ...


Δέκα μήνες μέχρι τις εκλογές είναι πολύς χρόνος.

Δεν ξέρω αν το σύστημα θ' αντέξει μέχρι τον Μάϊο την αλληλοϋπονόμευση των κομμάτων ή θα κλατάρει.

Η ιστορία του Θέρμπερ ...για τον πολύ πρώτο γόη είναι διδακτική για το τι μπορεί να συμβεί στον Μητσοτάκη ή και στον Τσίπρα, που φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί ή ακόμη και στον Ανδρουλάκη, που φαντασιώνεται θέση πλέι μέικερ στο κυβερνητικό παιχνίδι.

Φελνίκος

Όχι και πολύ καιρό πριν, ήταν ένας πολυ φίνος χήνος. Ήταν δυνατός και έξυπνος και περνούσε τον περισσότερο καιρό του τραγουδώντας στη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Μια μέρα κάποιος που τον είδε να βαδίζει κορδωμένος πάνω κάτω στην αυλή του και να τραγουδάει, παρατήρησε: «Να ένας πολύ πρώτος γόης».

Μια γριά κότα έτυχε να τ' ακούσει αυτό και μίλησε στο σύζυγό της για το θέμα εκείνη τη νύχτα στο κούρνιασμα. «Είπανε κάτι σχετικό με προπαγάνδα» του είπε.

«Ανέκαθεν το υποπτευόμουνα αυτό» είπε ο κόκορας, και βγήκε στη γύρα στον αχυρώνα την άλλη μέρα κι έλεγε σ' όλους ότι «ο πολύ πρώτος γόης» ήταν ένα πτηνό επικίνδυνο, πιθανότατα μάλιστα κάποιο γεράκι μεταμφιεσμένο σε χήνο.

Μία καφέ κοτούλα θυμήθηκε ότι κάποτε είχε πάρει το μάτι της από μεγάλη απόσταση το χήνο να συνομιλεί με κάτι γεράκια στο δάσος. «Για καλό δεν ήταν εγώ λέω», είπε.

Μια πάπια θυμήθηκε ότι ο χήνος της είχε πει κάποτε ότι δεν πιστεύει τίποτα. «Δεν πα' να κουρεύεται κι η σημαία, αυτά ήταν τα λόγια του», είπε η πάπια.

Μια φραγκόκοτα ανέφερε ότι κάποτε είχε δει κάποιον που 'μοιαζε παρά πολύ με το χήνο να ρίχνει κάτι που 'μοιαζε παρά πολύ με βόμβα.

Στο τέλος πιάσανε όλοι ρόπαλα και πέτρες και κατηφόρισαν προς το σπίτι του χήνου.

Εκείνος, βημάτιζε κορδωνένος στην αυλή και τραγουδούσε στα παιδιά και στη γυναίκα του.

"Νά τος!", φωνάξανε όλοι τους. «Γερακόφιλε"! Άπιστε! Σημαιομάχε! Βομβοβόλε!» και πέσανε πάνω του και τον πέταξαν έξω από τη χώρα.

Το επιμύθιο της ιστορίας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας το πω. Ο καθένας μπορεί να βγάλει το δικό του συμπέρασμα.

Εγώ, το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι όσο περνάει ο καιρούς και ζυγώνουμε στις κάλπες τα αίματα θ' ανάβουν και θα πολλαπλασιάζονται οι βρισιές και οι προτροπές για απομακρύνσεις και εξώσεις του τύπου: «Φύγε, τώρα γελοίε», «Δεν φεύγω, εσύ να φύγεις καραγκιόζη», «Εσύ, τώρα, υπονομευτή», «Όχι εγώ, εσύ, ολετήρα», «Εσύ», «Εγώ;», «Εσύ;», «Εγώ»

Ε, ρε γλέντια...

 http://www.matrix24.gr/2022/08/mitsotakis-o-polis-protos-gois/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .