Τρίτη, Αυγούστου 9

«Βόμβα» από τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι: Η Μόσχα θα αποκτήσει στρατιωτική βάση στη Σερβία

Τη δημιουργία Ρωσικής βάσης στη Σερβία ανακοίνωσε ο πρέσβης στο Βελιγράδι.

«Βόμβα» από τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι: Η Μόσχα θα αποκτήσει στρατιωτική βάση στη Σερβία

Στη δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη Σερβία αναφέρθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Μποτάν Καρτσένκο.

Σύμφωνα με το sm.news, ο διπλωμάτης τόνισε ότι η ανάπτυξη ρωσικών βάσεων στη Σερβία είναι κυρίαρχη υπόθεση του Βελιγραδίου και θέμα της ίδιας της Ρωσίας. «Όσον αφορά το κοινό ανθρωπιστικό κέντρο, υπάρχει και λειτουργεί για την αντιμετώπιση κρίσεων σε περίπτωση ανθρωπιστικής καταστροφής», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Μποτάν Καρτσένκο σημείωσε επίσης ότι η Σερβία είναι μια φίλη χώρα και το Βελιγράδι «απορρίπτει θεμελιωδώς τις αντιρωσικές κυρώσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε και την πολιτική συνιστώσα της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου σε πιο ευνοϊκή τιμή. Ο πρέσβης τόνισε δε, ότι η Ρωσία διασφαλίζει την ενεργειακή σταθερότητα της Σερβίας.

Πρόσθεσε δε, ότι οι χώρες συνεχίζουν τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Aleksandar Vulin ανακοίνωσε ότι η χώρα του αρνείται να μπει σε σύγκρουση με τη Ρωσία και να γίνει το «πεζικό του ΝΑΤΟ». 

 .ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .