Κυριακή, Αυγούστου 21

Ο Πούτιν καθιστά πανίσχυρο τον Ρωσικό στρατό: Θα αναπτύξει όπλα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

 Πούτιν: ''Η τεχνητή νοημοσύνη είναι «το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα''

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δημιούργησε τμήμα αφιερωμένο στην ανάπτυξη όπλων που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

Η ανακοίνωση έγινε στις 17 Αυγούστου από τον Αλεξάντερ Οσάντσου, επικεφαλής του τμήματος καινοτόμου ανάπτυξης του στρατού της Ρωσίας, στη σύνοδο κορυφής του Στρατού 2022, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Προκειμένου να ενταθούν οι εργασίες για τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης προς το συμφέρον της δημιουργίας μοντέλων όπλων για στρατιωτικό και ειδικό εξοπλισμό, δημιουργήθηκε τμήμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης», είπε σε δήλωση.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να χρησιμεύσει για να αντιμετωπίσει την κορυφαία αρχή τεχνητής νοημοσύνης του Πενταγώνου , το νεοσύστατο Chief Digital and Artificial Intelligence Office, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την επέκταση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρο τον στρατό των ΗΠΑ. Το CDAO ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έφτασε σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα τον Ιούνιο.


Ο Μιχαήλ Οσίκο, μέλος της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής της Ρωσίας, ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία στρατιωτικού τμήματος τεχνητής νοημοσύνης τον Μάιο του 2021. Σύμφωνα με την Osyko, το τμήμα θα έχει δικό του προϋπολογισμό, ανέφερε το TASS.


Καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, η Ρωσία επιδίωξε παρομοίως να ανταγωνιστεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το 2017, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα, σύμφωνα με μια έκθεση που μεταδόθηκε από τον κρατικά χρηματοδοτούμενο οργανισμό μέσων ενημέρωσης RT.


«Έρχεται με κολοσσιαίες ευκαιρίες, αλλά και απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν», είπε τότε. «Όποιος γίνει ηγέτης σε αυτή τη σφαίρα θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου».

Επίσης στη σύνοδο κορυφής του Στρατού 2022, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνισένκο σημείωσε ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει το Εθνικό της Κέντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη τον Σεπτέμβριο.


Το κέντρο θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση και ανάλυση της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς, από τις επιχειρήσεις και την επιστήμη μέχρι την κυβέρνηση, σύμφωνα με το TASS. Θα διευκολύνει επίσης την επέκταση των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους οργανισμούς, όπως ερευνητικά ιδρύματα και τεχνολογικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .