Τετάρτη, Αυγούστου 10

Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;

Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;
Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;

Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;

Καθημερινά οι οδοντόκρεμες εξελίσσονται. Σήμερα έχουμε οδοντόκρεμες κατά της πλάκας, της τερηδόνας, της ουλίτιδας, για λεύκανση, για ευαίσθητα δόντια, λευκές, με ρίγες, ακόμα και με γεύση βοδινού για τα σκυλιά!!!

Ας δούμε αναλυτικά τα συστατικά μιας οδοντόκρεμας του εμπορίου και ας βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Η οδοντιατρική φιλοσοφία δεν απέχει πολύ από την ιατρική φιλοσοφία. Δυστυχώς και οι δύο προσανατολίζονται στη θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι την πρόληψη.

Η προσπάθεια πρόληψης των οδοντιατρικών παθήσεων θα έπρεπε να είναι στραμμένη προς την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα, που εξ’ ορισμού είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο project.

Οι οδοντόκρεμες καθαρίζουν τα δόντια και αφαιρούν τη πλάκα, γεγονός που είναι πλεονέκτημα, αλλά αν επιθυμείτε να διατηρήσετε τα δόντια σας σε καλή υγεία, ίσως οι οδοντόκρεμες και να μη σταθούν οι καλυτεροι σύμμαχοι σας.
Ο λόγος;

Μια σύγχρονη οδοντόκρεμα περιέχει τα εξής: 

Γλυκερίνη:

Η προσθήκη της στην οδοντόπαστα μάλλον δεν είναι και η ιδανική χρήση αυτής της, κατά τα άλλα, πολύτιμης ουσίας. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως η γλυκερίνη αφήνει ένα film πάνω στα δόντια που αποτρέπει τη φυσική τους ικανότητα για αναδόμηση. Επίσης μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας, αν έχει επεξεργαστεί με χημικά. Και δε νομίζω πως οι βιομηχανίες ψάχνουν τόσο για ποιότητα, όσο για μια φθηνή λύση.

Γλυκερίνη: Ιδιότητες και χρήσεις~Τι να προσέξετε 

SLS (Sodium Laurel Sulfate):

Είναι επιφανειοδραστικός παράγοντας (τασιενεργός ουσία), στον οποίο οφείλεται ουσιαστικά το “καθαριστικό” κομμάτι της οδοντόκρεμας. Αν κάποιες φορές, μετά το βούρτσισμα, νιώσατε να έχετε χάσει την αίσθηση του γλυκού, ευθύνεται το SLS.

Είναι αποδεδειγμένα ερεθιστικό για το δέρμα και προστίθεται μόνο σε προϊόντα που ξεπλένονται μετά τη χρήση τους (πχ. σαμπουάν, οδοντόκρεμες), όχι σε αυτά που παραμένουν πάνω στο δέρμα, χωρίς να ξεπλυθούν (πχ. κρέμες). Τα γνωστά μας SLS φημολογείται πως είναι καρκινογόνα. Ωστόσο πολλές εταιρείες τα χρησιμοποιούν στις οδοντόκρεμες τους, ισχυριζόμενες πως είναι ασφαλή. Το ρισκάρετε;

Triclosan:

Το συναντάμε συνήθως σε αντιβακτηριδιακά προϊόντα και σε πολλές οδοντόκρεμες του εμπορίου. Κατατάσσεται από τους περιβαλλοντολογικούς οργανισμούς στα εντομοκτόνα, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο, όσο και το περιβάλλον.

Ενοχοποιείται για ορμονικές διαταραχές, μυοπάθεια, υπογονιμότητα, αποβολές εμβρύων και καρκίνο του δέρματος. Ακόμη η εκτεταμένη χρήση του συνδέεται με τη κατακόρυφη αύξηση των αλλεργιών στα παιδιά.

Όταν το triclosan αντιδράσει με το χλώριο (που περιέχεται και αυτό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού), δημιουργούνται επικίνδυνες για την υγεία ενώσεις, όπως το χλωροφόρμιο.

Triclosan, ένα ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ αντιβακτηριακό χημικό που σίγουρα έχουμε χρησιμοποιήσει 

Τεχνητά γλυκαντικά:

Είναι ίσως το πρώτο συστατικό που πρέπει να σας κάνει να αμφισβητήσετε τις οδοντόκρεμες. Όλα τα τεχνητά γλυκαντικά είναι καρκινογόνα και καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, τελεία και παύλα.

Ακόμα και στον κύριο στόχο τους, δηλαδή τη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, απέτυχαν παταγωδώς, μιας και αποδείχτηκε πως προκαλούν περαιτέρω αύξηση βάρους.

Σύνδεση καρκίνου με τα τεχνητά γλυκαντικά;
και Τεχνητά γλυκαντικά-αναψυκτικά: Ευνοούν άνοια και εγκεφαλικά

Φθόριο (fluoride):

Στη μορφή που υπάρχει στην οδοντόκρεμα, το φθόριο είναι τοξικό. Είναι υποπροϊόν του αλουμινίου και χρησιμοποιείται σε ποντικοφάρμακα και σε βιομηχανικά εντομοκτόνα.

Φθόριο σε αυτή τη μορφή δεν υπάρχει πουθενά στη φύση. Ουσιαστικά η προσθήκη του στις οδοντόκρεμες δε κάνει αυτό που υπόσχεται, δηλαδή να προστατεύσει τα δόντια από τη τερηδόνα. Σύμφωνα με τον FDA είναι φάρμακο και ιδιαίτερα τοξικό αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα.

Με λίγα λόγια δηλητηριάζετε κάθε μέρα τον οργανισμό σας. Μια πολύ μικρή ποσότητα (~3gr) μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικο άντρα 70+kg.

Φθόριο: Ένας Σιωπηλός Δολοφόνος
και: Πώς να κάνετε αποτοξίνωση του φθορίου από το σώμα σας! 

Αιθανολαμίνες (DEA):

Είναι συστατικό που δίνει αφριστικές ιδιότητες στην οδοντόκρεμα. Προκαλεί ορμονικές διαταραχές και σχηματίζει καρκινογόνες νιτρικές ενώσεις. Επαναλαμβανόμενη χρήση του DEA στο δέρμα (που υπάρχει σε πολλά καλλυντικά και καθαριστικά), αυξάνει το κίνδυνο για καρκίνο ήπατος και νεφρών. Δε ζεις ούτε χωρίς το ένα, ούτε χωρίς το άλλο.

Τοξικές ουσίες βλάπτουν την υγεία σας κάθε φορά που κάνετε μπάνιο 

Φορμαλδεΰδη:

Αυτή ακριβώς την ουσία που χρησιμοποιούν τα νεκροτομεία σε καθημερινή βάση για τη διατήρηση πτωμάτων, περιέχει και η οδοντόκρεμα σας. Σκοτώνει όλα τα βακτηρίδια στα δόντια μετά από το γεύμα σας και σιγά-σιγά και εσάς. Εάν καταποθεί σε μεγάλη ποσότητα είναι θανατηφόρος.

Φορμαλδεΰδη σε καλλυντικά~Τι μπορούμε να κάνουμε 

Υποπροϊόντα του πετρελαίου (Parabens):

Προστίθενται στις οδοντόκρεμες για να προσδώσουν απαλή υφή. Παράγωγα του πετρελαίου, σίγουρα δεν είναι συστατικά για να τα βάζετε στο στόμα σας ή οπουδήποτε αλλού. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για τα parabens, καθώς αφορούν όλα τα ήδη καλλυντικών, δείτε περισσότερα: Χημικά Συντηρητικά – Parabens και καλλυντικά. 

Οξείδιο του τιτανίου:

Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία χρωμάτων, κυρίως στο λευκό χρώμα. Στην οδοντόκρεμα, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Δίνει στα δόντια σας, για λίγη ώρα, μια πιο λευκή όψη, ξεγελώντας σας για τις δήθεν λευκαντικές ιδιότητες της οδοντόκρεμας.

Ε171-Διοξείδιο του τιτανίου: Το πρόσθετο που απαγορεύει η ΕΕ 

Hydrated silica:

Είναι μεταλλικό στοιχείο που αποκαλείται και διοξείδιο του πυριτίου. Όταν το διοξείδιο του πυριτίου ενωθεί με άνθρακα, σε υψηλή θερμοκρασία, προκύπτει η σιλικόνη (silicone). Με περαιτέρω επεξεργασία της σιλικόνης προκύπτουν διάφορα πολυμερή, γνωστά ως σιλικόνια, σε μορφή υγρού, γέλης ή ουσίας με ελαστική σύσταση.

Είναι απαραίτητη προσθήκη στις οδοντόκρεμες, ώστε να μπορέσει να δράσει το φθόριο (fluoride). Βρίσκεται κυρίως στις οδοντόκρεμες σε μορφή gel και σε αυτές με ρίγες, αλλά και στις λευκές.

Αλλαντοΐνη:

Χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει τους ερεθισμούς, που προκαλούνται στους βλεννογόνους (ούλα, χείλη, γλώσσα) από τα παραπάνω χημικά. (Τέλειο;)

Γευστικά βελτιωτικά:

Είτε λέγεται μενθόλη, είτε κάπως αλλιώς, χωρίς αυτά η οδοντόκρεμα θα είχε γεύση μπογιάς και λιπαντικού μαζί.

Σας έφτασαν; Μήπως είναι πια καιρός να αρχίσετε να φτιάχνετε τη δική σας οδοντόκρεμα;

Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άδεια αναδημοσίευσης την πηγή μου: oliviart-gr.blogspot.gr Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;

~~~~~~~~~~~~~~ 

“Τροφή-Φάρμακο”: Έχω ξανά πει και θα συνεχίσω να το λέω, με κίνδυνο να σας κουράσω, αλλά είναι ζωτική σημασίας και οφείλετε να το αντιληφθείτε, διότι αρκετά “έπαιξαν” στις πλάτες μας: ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΕΤΕ!!!, καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, διότι η δική μας αδιαφορία, ανοίγει τις πόρτες για να κάνει τα όποια “παιχνίδια” του ο καθένας…

Για όλα τα θέματα της στοματικής υγιεινής σας, μπορείτε να προσθέσετε στην ζωή σας την ΜΑΣΤΙΧΑ της Χίου, με απίθανα και εκπληκτικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το στόμα και την υγιεινή του: 

έχει αποδειχθεί πως η προσθήκη ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ σε οδοντόκρεμες, διαλύματα πλύσης και αποσμητικά στόματος οδηγεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των ιστών μεταξύ των δοντιών και των ούλων, δρώντας έτσι ενάντια στο σχηματισμό πλάκας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων.

Για ορισμένες ασθένειες (ουλίτιδα-περιοδοντίτιδα), θα χρειαστεί να την συνδυάσουμε με ΠΡΟΠΟΛΗ ή και με ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ. (Δεν αφορά απλή κατάποση των μαστίχα-πρόπολη, χρειάζεται διαφορετική διαδικασία)

Διατίθενται από την ιστοσελίδα,

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ !

Τέλος, δείτε: Η σύνδεση κακής στοματικής υγιεινής με προβλήματα υγείας 

Το Λάδι Καρύδας είναι Καλύτερο από οποιαδήποτε Οδοντόκρεμα-Συνταγή 

Σπιτικές συνταγές για τη περιποίηση των δοντιών!

Στοματική υγεία-Καταλυτική επιρροή στον οργανισμό: Πως συσχετίζεται με τον καρκίνο 

Η κακή στοματική υγιεινή σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο 

Μαστίχα Χίου: Τα οφέλη στην στοματική υγιεινή-Δόντια και ούλα 

Οδοντιατρικά προβλήματα-Στοματική υγεία και η πανίσχυρη επίδραση της πρόπολης

και επειδή τα στοματικά διαλύματα δεν είναι καλλίτερα: Φτιάξε στοματικό διάλυμα με δυόσμο! ή άλλα βότανα! Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;


 https://www.proionta-tis-fisis.com/me-ti-dilitiria-plenoume-ta-dontia-mas/#comment-17982

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .