Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Γιατί η Gen Z κινδυνεύει περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό

Τα social media σκοτώνουν μια ολόκληρη γενιά νέων, καθώς την ώρα που νέα έρευνα έδειχνε ότι υπάρχει αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό για τους ανθρώπους με κοινωνική απομόνωση και μοναξιά, η Γενιά Ζ ανακηρυσσόταν η πιο μοναχική γενιά στην ανθρώπινη Ιστορία.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American Heart Association» διαπίστωσε ότι η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά σχετίζονται με 29% αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος και 32% αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τόσο η κοινωνική απομόνωση όσο και η μοναξιά και τα προβλήματα που συνεπάγονται δεν αφορούν μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και τους νεότερους ενήλικες. Αναφέρονται ειδικά στη λεγόμενη Γενιά Ζ, την οποία αποτελούν όσοι σήμερα είναι 18 έως 22 ετών. Επισημαίνουν ότι είναι η πιο μοναχική γενιά στην Ιστορία, κάτι που, μεταξύ άλλων, αποδίδεται στην εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει οδηγήσει σε λιγότερες ουσιαστικές διαπροσωπικές επαφές.

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα στην καρδιά και στον εγκέφαλο, οι νέοι της Γενιάς Ζ, όπως συμβαίνει και με τους ηλικιωμένους, κινδυνεύουν να εμφανίσουν κατάθλιψη εξαιτίας της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης. Επίσης, οι δύο αυτές καταστάσεις συνδέονται με αυξημένους δείκτες χρόνιας φλεγμονής στο σώμα και με συχνότερα συμπτώματα χρόνιου στρες.

Ακόμη χειρότερες είναι οι επιπτώσεις στα μικρά παιδιά, τα οποία, όταν ενηλικιωθούν, κινδυνεύουν με παχυσαρκία, υπέρταση, καρδιακά προβλήματα και αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.