Σάββατο, Αυγούστου 6

«Μαξίμου - gate»: Απομόνωση Μητσοτάκη στο εσωτερικό, διασυρμός στο εξωτερικό

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα για το «Μαξίμου - gate», την ώρα που η Ελλάδα απολαμβάνει για μία ακόμη φορά αρνητικής δημοσιότητας σε κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη.

«Μαξίμου - gate»: Απομόνωση Μητσοτάκη στο εσωτερικό, διασυρμός στο εξωτερικό

Γράφει η

21:01 - 06/08/2022
Τελευταία ενημέρωση: 21:00 - 06/08/2022

Με δήλωσή του τη Δευτέρα θα επιχειρήσει Κ. Μητσοτάκης να αμβλύνει το κλίμα ανησυχίας που έχει διαχυθεί στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τον ορατό κίνδυνο οι αναταράξεις από την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων να είναι μακρές, έντονες και με απρόβλεπτη κατάληξη.

Και είναι βέβαιο ότι μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες θα βρίσκονται η αντιπολίτευση που ασκεί ήδη ασφυκτική πίεση στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με

βασικότερο «πως είναι δυνατόν να μην γνώριζε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να πάρουν θέση στις καταιγιστικές εξελίξεις των ημερών.

Η μέχρι σήμερα «γραμμή άμυνας» του Μεγάρου Μαξίμου – και σε αυτή αναμένεται να παραμείνει – είναι ότι υπήρξαν «λανθασμένες ενέργειες στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», ότι δεν είχε ενημερωθεί ως όφειλε ο πρωθυπουργός και γι αυτό η παραίτηση του κ. Κοντολέοντος, διοικητή της ΕΥΠ, ήταν μονόδρομος.

Πολλοί, ωστόσο, και από το εσωτερικό της ΝΔ, εκφράζουν ανοικτά τον προβληματισμό τους για τη συνέχεια. Και άπαντες αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως κρίση από την ανάληψη της εξουσίας, καθώς ο κ. Γρηγ. Δημητριάδης υπήρξε από την αρχή στον πυρήνα των αποφάσεων του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ οι υποθέσεις που αφορούν παρακολουθήσεις και υποκλοπές προκαλούν το διεθνές και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Κάτι, που ήδη αντανακλάται στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ διεθνώς, ενώ προεξοφλείται ότι θα συμπεριληφθεί πλέον ως ζήτημα και στην ατζέντα των όποιων ευρωπαϊκών επαφών της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν στα δημοσιογραφικά προσκήνια και παρασκήνια, οργιάζουν οι φήμες για εμπλοκή ( και ) ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Οι συνέπειες είναι ήδη ορατές στις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες, αφού η υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη «ενταφίασε» κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα στις σχέσεις των δύο κομμάτων είναι πλέον εξαιρετικά ψυχρό, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης αναζήτησε στο τηλέφωνο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να τον ενημερώσει για την υπόθεση που τον αφορά, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν το σήκωσε.

Σε ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας Το Βήμα, ο πρωθυπουργός φέρεται να χαρακτηρίζει την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη «μέγα κι ασυγχώρητο λάθος», αναφέροντας παράλληλα ότι του χρωστάει μια συγγνώμη και επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση.

Είναι προφανές ότι για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί μία συγνώμη. Ζήτησε ήδη τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης – πρόταση με την οποία συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΝΔ. Οσο για την ενημέρωσή του, θα γίνει θεσμικά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επίσης από Σεπτέμβριο, όταν ανοίξει εκ νέου η Βουλή.

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα απολαμβάνει για μία ακόμη φορά αρνητικής δημοσιότητας σε κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη και οι διαρροές σχετικά με νέες αποκαλύψεις δίνουν και παίρνουν . Με προφανείς συνέπειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, σε μία χρονικά που ούτως ή άλλως είναι προεκλογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .