Σάββατο, Αυγούστου 27

«Θύμα» του πληθωρισμού και το PlayStation 5 – Πόσο θα ακριβύνει

Η Sony παρουσίασε τον νέο τιμοκατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει αυξήσεις σ’ όλες τις βασικές αγορές

Τον νέο τιμοκατάλογο για την κονσόλα του PlayStation 5 ανακοίνωσε η Sony, η οποία προχωράει σε σημαντικές ανατιμήσεις, επικαλούμενη το διεθνές πληθωριστικό πρόβλημα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ιαπωνικής εταιρείας, οι ανατιμήσεις θα έχουν άμεση ισχύ στα προϊόντα, με εξαίρεση την Ιαπωνία, όπου οι νέες τιμές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 15 Σεπτεμβρίου.  

«Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον βρίθει προκλήσεων. Βλέπουμε αυξημένο πληθωρισμό παγκοσμίως, όπως και αρνητικές τάσεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην κατανάλωση και δημιουργούν πιέσεις σε πολλές βιομηχανίες» εξήγησε, μεταξύ άλλων, η Sony.  

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε τον νέο τιμοκατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει αυξήσεις σ’ όλες τις βασικές αγορές, πλην της αμερικανικής, όπου οι τιμές παραμένουν ίδιες. 

Στην Ευρώπη, η οποίας μας αφορά περισσότερο, η αύξηση ανέρχεται σε 50 ευρώ, με το Playstation 5 να κοστίζει πλέον 549,99 ευρώ. Αναλυτικά: 

  • Ευρώπη: +50 ευρώ στα 549,99 ευρώ 
  • Ηνωμένο Βασίλειο: +30 λίρες στις 479,99 λίρες 
  • Ιαπωνία: +5.000 γεν στα 54.980 γεν 
  • Κίνα: +400 γουάν στα 4.299 γουάν 
  • Αυστραλία: +50 δολάρια Αυστραλίας στα 799,95 δολάρια Αυστραλίας
  • Μεξικό: +1.000 πέσος στα 14.999 πέσος
  • Καναδάς: +20 δολάρια Καναδά στα 649,99 δολάρια Καναδά

Οι ανατιμήσεις επέρχονται εν μέσω μιας αρνητικής συγκυρίας για τις εταιρείας gaming, με τις Nintento και Microsoft να βλέπουν τις πωλήσεις του β’ τριμήνου να υποχωρούν.  

Για τη Sony, οι πωλήσεις παιχνιδιών σημείωσαν πτώση κατά 2% στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη συρρικνώθηκαν κατά σχεδόν 37%, με αποτέλεσμα την καθοδική αναθεώρηση των στόχων του 2022.  

Πέραν του ακριβότερου κόστους κατασκευής, στις απογοητευτικές επιδόσεις των εταιρειών συμβάλλουν και τα επίμονα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την αύξηση της παραγωγής και την κάλυψη της ζήτησης.  

Πάντως, η Xbox, η οποία ανήκει στη Microsoft και είναι η βασική ανταγωνίστρια της Sony, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε ανατιμήσεις των προϊόντων της.  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .