Κυριακή, Σεπτεμβρίου 4

Ποιες κυρώσεις; Άλμα 25% στα κέρδη των ρωσικών επιχειρήσεων

Η ύφεση της ρωσικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο καθορίστηκε στο 4%, απέχοντας παρασάγγας από τις εκτιμήσεις για έως και διψήφια πτώση στις απαρχές του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

Άλμα κατά 25% εμφάνισε στο β’ τρίμηνο η κερδοφορία των ρωσικών εταιρειών, σε ακόμη μια ένδειξη του περιορισμένου αντικτύπου των δυτικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας. 

Συγκεκριμένα, η κερδοφορία των εταιρειών ανήλθε σε 9,5 τρισ. ρούβλια ή αλλιώς σε 144 δισ. δολάρια, μια επίδοση κατά ¼ καλύτερη σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2021. 

Μάλιστα, η άνοδος κατάφερε να ξεπεράσει και τον πληθωρισμό (17% στο β’ τρίμηνο),

με αποτέλεσμα οι ρωσικές επιχειρήσεις να εμφανίσουν καθαρή αύξηση της κερδοφορίας τους.   

«Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου ήταν πολύ καλά, υποδηλώνοντας την ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας» σχολίασε η κρατική τράπεζα Sberbank, η οποία έκανε τη σχετική μελέτη. «Η εύρωστη ανάπτυξη της κερδοφορίας δίνει ελπίδες για ανάκαμψη των εταιρικών επενδύσεων».  

Ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα σκληρά από τις κυρώσεις, εξαιτίας της αδυναμίας εξαγωγών, πέτυχε αύξηση της κερδοφορίας κατά 44%, ενώ οι εταιρείες μεταφοράς και αποθήκευσης είδαν τα ταμεία τους να «αυγατίζουν» κατά 168%. Άλμα εμφάνισαν και τα κέρδη στον τομέα του real estate – κατασκευών, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα σε ξενοδοχεία και κάτερινγκ.  

Στον αντίποδα, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο σημείωσε πτώση των καθαρών εσόδων κατά 13%, με την κερδοφορία στον τομέα των εξορύξεων να περιορίζεται κατά 50%, καθώς οι κυρώσεις «χτύπησαν» βασικούς παίχτες της αγοράς. Τέλος, στον τεχνολογικό τομέα, τα κέρδη συρρικνώθηκαν κατά 48%.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύφεση της ρωσικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο καθορίστηκε στο 4%, απέχοντας παρασάγγας από τις εκτιμήσεις για έως και διψήφια πτώση στις απαρχές του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.  

https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/pies-kirosis-alma-25-sta-kerdi-ton-rosikon-epichiriseon/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .