Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25

Είστε 60αρης με μυαλό 40αρη; Τρία σημάδια που αποκαλύπτουν πόσο νεανικό μυαλό έχετε

Είστε 60αρης με μυαλό 40αρη; Τρία σημάδια που αποκαλύπτουν πόσο νεανικό μυαλό έχετε

 Πόσο νεανικό είναι το μυαλό σας; Υπάρχουν μερικά σημάδια που το αποκαλύπτουν, όπως επίσης και ορισμένα συμπτώματα που δείχνουν ότι οι νοητικές σας επιδόσεις φθίνουν

Η κατάσταση της υγείας σας, ο τρόπος ζωής και η προσωπικότητά σας επηρεάζουν και την… ηλικία του εγκεφάλου σας. Με απλά λόγια μπορεί το μυαλό σας να είναι πολύ νεότερο ή πολύ γηραιότερο από την βιολογική σας ηλικία ή από ό,τι εσείς νομίζετε!

Τα επιστημονικά στοιχεία αποκαλύπτουν τρία δεδομένα βάσει των οποίων ο εγκέφαλός σας παραμένει πολύ νεανικός. Ποια είναι αυτά;

Αισθάνεστε νεότεροι από την ηλικία σας. Μην παραγνωρίζετε την αξία που έχει το τι νιώθετε για την ηλικία σας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Σεούλ έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται νεότεροι από τη βιολογική τους ηλικία έχουν λιγότερα σημάδια γνωστικής εξασθένισης καθώς τα χρόνια περνούν.

Μιλάτε ξένες γλώσσες. Αν και το όφελος αφορά κυρίως τους δίγλωσσους εντούτοις και όσοι μιλούν παραπάνω γλώσσες από τη μητρική τους φαίνεται ότι απολάμβάνουν ένα πιο «δουλεμένο» μυαλό που τείνει να κάνει «εξοικονόμηση ενέργειας» κατά τη λειτουργία του γεγονός που το βοηθά να παραμένει νεανικό. Αυτό τουλάχιστον έδειξε σχετική έρευνα καναδών και ισπανών ερευνητών.

Κάνετε διαλογισμό. Πρόκειται για μια πρακτική που σας βοηθά να εστιάσετε στο παρόν και να διατηρήσετε τη φαιά ουσία του εγκεφάλου σας, γεγονός που είναι καθοριστικό για την ενδυνάμωση της μνήμης σύμφωμα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Από την άλλη μεριά η επιστήμη έχει αποκαλύψει και τα σημάδια ενός εγκεφάλου που τείνει να έχει γεράσει πριν την ώρα του. Μεταξύ αυτών είναι ο κυνισμός, οι δυσκολίες συγκέντρωσης και τα κενά μνήμης, αλλά και η διαρκής κόπωση και η υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν αποτελεσματικούς τρόπους που βοηθούν το μυαλό να διατηρήσει τη νεότητά του. Μεταξύ αυτών είναι η ισορροπημένη διατροφή κατά το μεσογειακό μοντέλο, η άσκηση με καθημερινή επιλογή το περπάτημα, η ύπαρξη ενός υποστηρικτικού δικτύου φίλων, αλλά και η θετική και αισιόδοξη στάση ζωής..ygeiamou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .