Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΙ! Ο ΔΕΞΙΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!

MELONI

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen κατηγορείται και δικαίως για παρέμβαση στις ιταλικές εκλογές αφού απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει «εργαλεία» εάν επιτευχθεί λάθος εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές της Ιταλίας, που θα διεξαχθούν αυτήν την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως γράφει η Global Macro Monitor , η ευρωζώνη έχει πρόβλημα με ένα κεφαλαίο Π.
Η Giorgia Meloni αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας στις κάλπες της Κυριακής.
Είναι επίσης η πρώτη που έχει διεξάγει προεκλογική εκστρατεία. με το σύμβολο της φλόγας, θυμίζοντας τον πρώην φασίστα ηγέτη Benito Mussolini.
Η προοπτική ενός χαρισματικού εθνικιστή ηγέτη που θα πάρει την εξουσία χωρίς σχεδόν καμία κυβερνητική εμπειρία έχει αναστατώσει επενδυτές και αξιωματούχους.
Η Ιταλία, φυσικά, παλεύει με τις συνέπειες της πιο σοβαρής σύγκρουσης στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Σάλος με την απειλήΑλλά η χώρα προσπαθεί να μια φόρμουλα που μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές της, μένοντας πιστή στην ταυτότητά της.
Η Von der Leyen πρόσθεσε ότι τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται ήδη εναντίον της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
«Θα δούμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ιταλία», είπε απειλητικά.
«Αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση – και έχω μιλήσει για την Ουγγαρία και την Πολωνία – έχουμε τα εργαλεία», συνέχισε.
Ο Von der Leyen έκανε το σχόλιο αφού δημοσιογράφος στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στις ΗΠΑ είπε ότι υπάρχουν υποψήφιοι στις ιταλικές εκλογές «κοντά στον Putin» και τη ρώτησε πώς θα αντιδρούσε η ΕΕ εάν εκλεγούν.

Οργή στην Ιταλία

Τα σχόλια της προέδρου της Επιτροπής, αναμφισβήτητα την πιο ισχυρή προσωπικότητα σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, έχουν αντιμετωπιστεί με σοκ από την ιταλική πολιτική τάξη.
Η Von Der Leyen έκανε σαφή αναφορά στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περικόψει τη χρηματοδότηση των κρατών μελών που θεωρεί ότι παραβιάζουν το «κράτος δικαίου», ένα ισχυρό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Βρυξέλλες για να τιμωρήσουν οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ευρώπη.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή πρότεινε περικοπή 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χρηματοδότηση της Ουγγαρίας, με τη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας να αποτελεί εδώ και καιρό αγκάθι στο μάτι της ΕΕ για την αντίθεσή της στη μαζική μετανάστευση και την υποστήριξη των παραδοσιακών αξιών.
Οι θέσεις της Meloni, από πολλές απόψεις, δεν διαφέρουν από αυτές του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán.
«Δεν υπάρχει καμία πιθανή διαμεσολάβηση. Ναι στη φυσική οικογένεια.
Όχι στα λόμπι των LGBT. Όχι στη βία του Ισλάμ, ναι στα ασφαλέστερα σύνορα, όχι στη μαζική μετανάστευση, ναι στη δουλειά για τον λαό μας και όχι στη μεγάλη διεθνή χρηματοδότηση», είπε η Meloni σε προεκλογική συγκέντρωση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένας εθνικιστικός – δεξιός συνασπισμός να έρθει στην εξουσία, με την ηγέτιδα του κόμματος Fratelli d’ Italia, Giorgia Meloni, να είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Οι Βρυξέλλες φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού από την προοπτική και δηλώσεις της προέδρου της Commission είναι οι πιο ορατές και απειλητικές παρατηρήσεις ενός σημαντικού πολιτικού της ΕΕ από τότε που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στην Ιταλία.
Το γεγονός ότι προχώρησε στις παρατηρήσεις αυτές λίγες ώρες πριν από τις εκλογές μπορεί επίσης να επηρεάσει δυνητικά το αποτέλεσμα.
Δηλαδή άθελα της η Γερμανίδα αξιωματούχος με τις απαράδεκτες απειλές να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επικείμενη εκλογική νίκη της Meloni και του δεξιού συνασπισμού.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a3%ce%91%ce%9b%ce%9f%ce%a3-%ce%9c%ce%95-%ce%95%ce%a5%ce%98%ce%95%ce%99%ce%91-%ce%91%ce%a0%ce%95%ce%99%ce%9b%ce%97-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%9a%ce%9f%ce%9c%ce%99%ce%a3%ce%99%ce%9f%ce%9d-%ce%a0%ce%a1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.