Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18

Σε «άλλο έργο θεατές» οι επικεφαλής της ΓΣΕΕ – Αποφάσισαν απεργία για τις 9/11 (!) ενώ η ακρίβεια «καλπάζει»

Σε «άλλο έργο θεατές» οι επικεφαλής της ΓΣΕΕ – Αποφάσισαν απεργία για τις 9/11 (!) ενώ η ακρίβεια «καλπάζει»

Αν και ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού που ερμήνευσαν οι Βασ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Νταλάρας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν «στο ίδιο έργο θεατές», όσοι απαρτίζουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ, με τις αποφάσεις τους, δείχνουν να είναι σε… «άλλο έργο θεατές». Για την… ακρίβεια, μοιάζουν σαν να είναι σε «άλλο έργο θεατές» από αυτό το οποίο ζουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα τους οποίους θεσμικά εκπροσωπούν και οι οποίοι αδυνατούν, εδώ και μήνες (με την κατάσταση να χειροτερεύει

διαρκώς) να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή τους.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να… ερμηνευτεί το γεγονός ότι η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, μόλις σήμερα, αποφάσισε να αντιδράσει στο πρωτοφανές «κύμα» ακρίβειας που έχει ξεκινήσει από πέρυσι, πραγματοποιώντας γενική πανελλαδική απεργία στις… 9 Νοεμβρίου. Ναι, δε διαβάσατε λάθος. Αποφάσισε απεργία για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου!

Πολύ απλά, αν και οι λογαριασμοί εδώ και μήνες, από το καλοκαίρι του 2021 συγκεκριμένα, έχουν πάρει «φωτιά» εξανεμίζοντας τα εισοδήματα -και- των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ έκρινε ότι οι συλλογικές αντιδράσεις… μπορούν να περιμένουν. Έτσι, αποφάσισε ότι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση μπορεί να γίνει σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα, αφού προηγουμένως φυσικά, η παρουσία της Γενικής Συνομοσπονδίας στη ΔΕΘ ήταν «αναιμική».

Καμία αναφορά στην κυβέρνηση

Πέρα από το παράδοξο της πραγματοποίησης μιας πανελλαδικής κινητοποίησης μετά από ενάμιση μήνα, εντύπωση προκαλεί στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ότι δε γίνεται καμία αναφορά στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου η λέξη «κυβέρνηση» δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο.

Γιατί; Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι για όλα όσα υποφέρουν οι μισθωτοί εδώ και ενάμιση χρόνο φταίει η… κακή τύχη τους ή το κακό ριζικό τους. Σε καμία περίπτωση, όμως, διαβάζοντας ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, δε θα συμπεράνει ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία της… 9ης Νοεμβρίου και τα συμπεράσματα δικά σας:

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου

«Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και έλαβε απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Συνομοσπονδία εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δε λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και το κόστος της ακρίβειας η οποία σε πολλές περιπτώσεις εμπεριέχει έντονα τα χαρακτηριστικά της αισχροκέρδειας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .