Σάββατο, Σεπτεμβρίου 3

Η έξοδος από την εποπτεία και το «Σταϊκούρα, δώσ’ τα όλα» στο δρόμο προς τις εκλογές

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την αιφνιδιαστική ένταξη και των χιλιάδων επιλαχόντων δικαιούχων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και την αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού σε περισσότερο από 1 δισ. ευρώ, παίρνει κανείς μία αντιπροσωπευτική πρόγευση για τα όσα θα πρέπει να αναμένονται έως τις εκλογές.

Τα κρατικά έσοδα είναι αυξημένα, για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων ο τουρισμός αλλά και η… ακρίβεια, μέσω της οποίας ρέουν στα ταμεία εκατομμύρια λόγω του ΦΠΑ και φαίνεται ότι λόγω και της συγκυρίας θα κυριαρχήσει μία τακτική τύπου «Σταϊκούρα, δώσ’ τα όλα».

Προφανώ, στην εποχή που ζούμε και προκειμένου να αποφευχθεί η ύφεση, αλλά και έπειτα από την επίσημη έξοδο από την εποχή των μνημονίων στις 20 Αυγούστου, τα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών και τόνωσης της ανάπτυξης, είναι θεμιτά και πιθανώς τα ενδεδειγμένα.

Το κρίσιμο από ένα σημείο κι έπειτα είναι το επόμενο βήμα και συγκεκριμένα, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Εφόσον συμβεί και αυτό, η χώρα θα έχει απαλλαγεί από την επιτήρηση των θεσμών, θα έχει απελευθερωθεί από τους περιορισμούς των μνημονίων, όμως θα είναι υπό την διαρκή παρακολούθηση των αγορών. Οι οποίες, για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν και εκείνες που επέβαλαν τα μνημόνια, όταν έκλεισαν τις πιστωτικές γραμμές το 2010.

Νέα εποχή, λοιπόν, με ευκαιρίες αλλά και με απαιτήσεις, προκειμένου να μην ξαναμπλέξουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .