Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 5

Αποκλειστικό: Οι εξωγήινοι θέλουν να «ρίξουν» τον Κυριάκο!

Αποκλειστικό: Οι εξωγήινοι θέλουν να «ρίξουν» τον Κυριάκο!

Του Θάνου Κάλλη*

Στον απόηχο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών που ξέσπασε εδώ και ένα μήνα, αλλά και των ηχηρών παραιτήσεων του «αόρατου πρωθυπουργού» κ. Δημητριάδη και εν συνεχεία του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντος, που έφεραν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις στην χώρα, ταυτοχρόνως υπήρξαν διαρροές (κυβερνητικές) όλο αυτό το διάστημα, για το ποιοι κρύβονται πίσω από την πολύκροτη υπόθεση.

Στην αρχή, σύμφωνα με «ρεπορτάζ» και «πηγές», οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και Αρμενίας κατέθεσαν απ’ ευθείας αίτημα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για παρακολούθηση του κινητού του τότε Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς συμμετείχε σε μια επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα.

Όμως, άμεσα οι ενδιαφερόμενες χώρες προχώρησαν σε σκληρές ανακοινώσεις και κατηγορηματικές διαψεύσεις των διαρροών περί εμπλοκής τους στο θέμα των υποκλοπών.

Πρώτα, ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της πατρίδας του στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

Σειρά είχε ο Ουκρανός πρέσβης στη χώρα μας Σεργκέι Σουτένκο με ανάρτησή του στο διαδίκτυο να διαψεύσει ανάλογους ισχυρισμούς: «Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της. Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την ελληνική πλευρά. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι διαζευγμένοι από την πραγματικότητα».

Όσον αφορά την οικονομική και πολιτική υπερδύναμη του κόσμου, την  Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, που βάσει διαρροών είχε «πράκτορα» τον Νίκο Ανδρουλάκη(!!!) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπήκε καν στον κόπο  να ασχοληθεί και να σχολιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στα μέσα Αυγούστου, ένα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός (υπ)Ανάπτυξης Άδωνης ανέφερε σε δήλωση του στους New York Times, ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις των πολιτικών προσώπων, αλλά και δημοσιογράφων στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να κρύβονται ρωσικά και τουρκικά συμφέροντα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σχολίασε μεταξύ άλλων στην κορυφαία αμερικανική εφημερίδα: «Αν ήμουν ο Πούτιν, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν έπεφταν κυβερνήσεις που είναι τόσο αντίθετες στη Ρωσία…». Ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία, επίσης, θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

Την σκυτάλη ότι την ευθύνη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φέρουν η Ρωσία και η Τουρκία, πήρε ο Κυριάκος στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Tρίτης: « Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και μία απειλή στρατηγικού χαρακτήρα, γιατί όλα πια δείχνουν πως η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Είναι το κόστος που αναλαμβάνει το μέτωπο της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Και όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να δουν πόσο οργανωμένοι είναι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια και πώς η ακρίβεια επιχειρείται να γίνει καταλύτης, ώστε να μεγεθύνονται επιμέρους ζητήματα και να αμφισβητούνται, ενίοτε συνολικά, εθνικές κυβερνήσεις. Πού; Στα κράτη εκείνα που στο όνομα της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την ειρήνη, το απαραβίαστο των συνόρων και την δημοκρατική ομαλότητα στην ήπειρό μας. Ο κύριος Putin δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Erdoğan, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα».

Είναι γεγονός, εξάλλου, ότι ο Πούτιν «τρέμει» τον Κυριάκο και θέλει να τον ανατρέψει  από την εξουσία, ενώ ο  Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του από τις αλλεπάλληλες ήττες που έχει υποστεί από την νυν ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικά για την Τουρκία, έχει μείνει στην ιστορία πλέον, ότι ο Κυριάκος αποτελεί φόβητρο και μεγάλο «τουρκοφάγο».

Αυτός ήταν που εμπόδισε την γειτονική χώρα να διαμοιράσει με την Λιβύη ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (τουρκολιβυκό μνημόνιο), αυτός ήταν που κατάφερε να εμποδίσει το καλοκαίρι του 2020 το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις να αλωνίζει για μήνες στην ελληνική ΑΟΖ και να κάνει ανενόχλητο έρευνες για υδρογονάνθρακες, αυτός ήταν που κατάφερε να προστατέψει τον ελληνικό εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα και να μην σπάσουν όλα τα ρεκόρ οι παραβιάσεις τουρκικών F-16 και UAV πάνω από την ελληνική γη, αυτός ήταν που επί των ημερών του ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έγιναν «αρνάκια» και μιλούν με ιδιαίτερο σεβασμό για την Πατρίδα μας.

H αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών δεν κρύβονται Αρμένιοι, Ουκρανοί, Κινέζοι, Τούρκοι, Ρώσοι, Εσκιμώοι, Μαορί, Ζουλού και Ινδιάνοι.

Σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση από την NASA (…), οι επιτυχίες του Κυριάκου που ξεπέρασαν τα σύνορα της Πατρίδα μας  και έχουν παγκόσμια ακτινοβολία, κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι τα πέρατα του γαλαξία μας και να έρθουν στα αυτιά εχθρικών και κακόβουλων εξωγήινων που ζήλεψαν τα κατορθώματα του πεφωτισμένου ηγέτη μας και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων (!!!).

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι τόσες πολλές οι επιτυχίες του πρωθυπουργού, που είναι φυσικό ακόμα και προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί να νιώσουν φθόνο.

Τι να θυμηθούμε πρώτα; Ο Κυριάκος κατόρθωσε να επανιδρύσει την Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία μετά από την μεταπολίτευση, με απόλυτο σεβασμό των θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του Πολίτη, την αρχή διάκρισης των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) και έθεσε σε στέρεες βάσεις το κράτος δικαίου, μετατρέποντας την Ελλάδα σε δεύτερη «Ελβετία». Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η αντιμετώπιση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού στην πανδημία, τα ΜΜΕ αλλά και η πρόσφατη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η Εθνική Οικονομία απογειώθηκε, με ρεκόρ ρυθμό ανάπτυξης και επενδύσεων, με μείωση του εθνικού  χρέους και των δημόσιων ελλειμμάτων, με μηδενικό πληθωρισμό αλλά και με φθηνό κρατικό δανεισμό.

Επέτυχε να καταπολεμήσει την διαφθορά, την αναξιοκρατία και την οικογενειοκρατία στο ελληνικό κράτος, ώστε να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης μόνον οι «άριστοι», θέτοντας κανόνες στις απευθείας αναθέσεις εργολαβιών και μειώνοντας αισθητά τους μετακλητούς υπαλλήλους.

Οι Έλληνες πολίτες ζουν υπό την διακυβέρνηση Κυριάκου σε έναν επίγειο παράδεισο, που λέξεις όπως ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια και οικονομική εξαθλίωση είναι λέξεις άγνωστες στο λεξιλόγιο τους και βιώνουν έντονα συναισθήματα όπως χαρά και ευτυχία, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, να μην ζηλεύουν ακόμα και εξωγήινοι τις επιτυχίες του Κυριάκου;

*Δημοσιογράφος-Δικηγόρος-Ιστορικός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .