Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Απόβραδο στο σταθμό--Μαρίζα Τσιτμή

Σούρουπο στο σταθμό μόνη....Στέκομαι στην απέναντι αποβάθρα, ακούω ξανά και ξανά «μη φύγεις , μη φύγεις,», νιώθω την ένταση του αποχαιρετισμού, τη πικρή γεύση του "αντίου" ...Καθρέφτης της ψυχής τα μάτια, τα μάτια τα λένε όλα, τα κρυφά δάκρυα, το χαμένο βλέμμα ...και το τρένο φεύγει, νιώθεις στα αυτιά το θόρυβο της καρδιάς σου που χτυπά βίαια στις ράγες, λες και μια αόρατη αλυσίδα την ξερίζωσε και τη σέρνει πίσω του καθώς αυτό όλο και ξεμακραίνει. Κοιτάς γύρω σου, κοιτάς, μα δε βλέπεις. Ξαφνικά βράδιασε, σκοτείνιασε ο κόσμος, βουβάθηκε η πόλη, ερήμωσε, κι εσύ, είσαι μόνη . .

Νυχτώνει μα δεν έχεις πού να πας, έτσι νομίζεις. Θέλεις να φύγεις από εκεί, μα δεν σε υπακούουν τα πόδια σου..γιατί νιώθεις ότι έφυγε μαζί με το τρένο και η ψυχή σου.. Περνά κάποιος δίπλα σου, κάτι σε ρωτάει, μα δεν απαντάς. Δεν ακούς, δε σε νοιάζει να ακούσεις. Κάθεσαι λίγες στιγμές στο παγκάκι, και φεύγεις σα σκιά μέσα στο σκοτάδι. «Κατάρα η απόσταση» σκέφτεσαι...Κατάρα η φυγή ψιθυρίζεις πριν χαθείς. Μα μεγαλύτερη κατάρα φίλε και πιο βαριά, είναι να μην υπάρχει κανείς να βγάλει εισιτήριο με προορισμό εσένα.....

Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.