Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνει

Επιταγή ακρίβειας

Η πολυσυζητημένη επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ πλέον είναι γεγονός, καθώς έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Με την ακρίβεια να αποτελεί τεράστιο βραχνά για τις οικογένειες η νέα επιδότηση θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα για εκείνους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα καθημερινά.

Η νέα επιταγή ακρίβειας έρχεται σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι ένα επίδομα που έχει συζητηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και που το iEidiseis σας έχει ενημερώσει εγκαίρως με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Τώρα, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ για τα μέτρα στήριξης.

Η νέα επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς επιταγή ακρίβειας 2 δεν θα δοθεί με κλήρωση και οι δικαιούχοι του επιδόματος θα εισπράξουν τα χρήματα με βάση κριτήρια.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας 2

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ οι δικαιούχοι του επιδόματος 250 ευρώ θα είναι 4 κατηγορίες. Είναι οι εξής:

χαμηλοσυνταξιούχοι
ανασφάλιστοι υπερήλικες
άτομα με αναπηρία
μακροχρόνια άνεργοι

Πότε θα γίνει η πληρωμή της επιδότησης των 250 ευρώ

Η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας θα γίνει τον Δεκέμβριο. Ακόμη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία αλλά αναμένεται να είναι κοντά στα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι πέντε κατηγορίες έλαβαν τον περασμένο Απρίλιο το αντίστοιχο έκτακτο επίδομα, που τότε ήταν 200 ευρώ. Ήταν οι ακόλουθες:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη πληρωμή της επιταγής ακρίβειας, η πίστωση έγινε απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, χωρίς αίτηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.