Τρίτη, Σεπτεμβρίου 6

Λάρισα: Του πήρε όλα τα χρήματα, άδειασε το σπίτι και το έσκασε με τον εραστή της

Απίστευτη ιστορία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα όπου ένας άνδρας βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άδειο τραπεζικό λογαριασμό από τη γυναίκα του. «Άφωνοι» έμειναν την Παρασκευή οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στη Λάρισα, όταν άκουσαν την ιστορία ενός απατημένου συζύγου, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η πρώην γυναίκα του τον «έγδυσε», τον παράτησε και διέφυγε εκτός Ελλάδας.

Λάρισα: Συνολικά 23.500 ευρώ μεταφέρθηκαν από το λογαριασμού του απατημένου

Ο 56χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο και περιέγραψε το σχέδιο που είχε καταστρώσει η 44χρονη πρώην σύζυγός του με τον 55χρονο εραστή της. Η 44χρονη, όπως κατέθεσε ο απατημένος σύζυγος, από το τέλος του 2016 και μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 (οπότε διέφυγε με τον εραστή της) είχε παράνομη σχέση, την οποία ανακάλυψε από σύμπτωση εκείνος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το onlarisa, ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές. Ο απατημένος σύζυγος «έσπασε» αρκετές φορές στο δικαστήριο, ζητώντας από τους συγγενείς του να του φέρουν λίγο νερό για να συνεχίσει την κατάθεσή του, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον καλεί να «ηρεμήσει».

Από τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου και κτηνοτρόφου στο επάγγελμα, η σύζυγος τμηματικά μετέφερε 9.500 ευρώ προς τον εραστή της και άλλα 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της.

Παράλληλα, πλήρωσε 10.000 ευρώ για την αγορά δεύτερου αυτοκινήτου εν αγνοία του συζύγου, που πλαστογράφησε την υπογραφή του ως εγγυητή, με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ. Η αγορά του αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε όταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του βρήκε έναν φάκελο με ενημέρωση της δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου, που έλαβε κρυφά η σύζυγός του.

Επιπλέον, πλήρωσε 2.000 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο του εραστή της, έχοντας εντάξει τον λογαριασμό του στο οικογενειακό πρόγραμμα.

Επιπλέον, ζήτησε να αλλάξει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να είναι η ίδια δικαιούχος, εξέλιξη που αποφεύχθηκε όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμπίπτουν οι υπογραφές, επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και φέρεται να τον ρώτησε «τι έπαθε» και θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα.

Τα μετέφερε όλα από το σπίτι, μέχρι και το δοχείο με το λάδι

Όσο ο σύζυγός της εργαζόταν, εκείνη μίσθωσε κρυφά μεταφορική και μετακομίζοντας πήρε μαζί της τα πάντα από το σπίτι (έπιπλα, φωτιστικά κ.λπ.), «μέχρι και τα απορρυπαντικά και το δοχείο με το λάδι», ανέφερε ο απατημένος σύζυγος στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γείτονες που έβλεπαν τη μετακόμιση στη Λάρισα δεν επικοινώνησαν μαζί του για να τον ενημερώσουν «από διακριτικότητα», θεωρώντας ότι κάτι κακό του συνέβη, ότι κάποια Τράπεζα κατάσχει τα πράγματά τους.

Ο απατημένος σύζυγος είχε αναθέσει στη σύζυγό του και τη διαχείριση του κοινού τραπεζικού λογαριασμού, δίνοντάς της οδηγίες όπως είπε στο δικαστήριο, να εξοφλεί «δίκαια» τις οφειλές, πληρώνοντας με συνέπεια για τις σπουδές των παιδιών τους. «Να τα φέρω βόλτα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 26 Ιουνίου 2019 που η σύζυγος άδειασε το σπίτι, μαζί εκταμίευσε και το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας μαζί της 10.500 ευρώ «αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ», όπως κατέθεσε ο 55χρονος.

Η απόγνωση του προδομένου άνδρα γιγαντώθηκε όταν η συνήγορός του, ερευνώντας επί μήνες την υπόθεση, διαπίστωσε πως η σύζυγος το 2017 εξέδωσε εν αγνοία του και μία δεύτερη κάρτα, την οποία διέθεσε κρυφά στον εραστή της.

Μέσω της κάρτας, σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, ο εραστής προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές υπεξαιρώντας – χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ.

Το παράδοξο είναι πως ο εραστής προσέφερε δώρα στην ερωμένη του, αλλά τον λογαριασμό τον πλήρωνε ο απατημένος σύζυγος. Ο εραστής, χρησιμοποιώντας την κρυφή κάρτα για καιρό, έκανε αγορές σε σούπερ μάρκετ, έβαζε βενζίνη, έκανε διεθνείς κλήσεις, έφτιαξε τα δόντια του, έφαγε σε ταβέρνα ενώ αγόρασε και ένα κόσμημα αξίας 250 ευρώ, το οποίο πρόσφερε στην αγαπημένη του, πληρώνοντας πάντα με τα λεφτά του απατημένου συζύγου.

Επίσης πλήρωσε και ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο. «Έχετε πάει ποτέ;» ρωτήθηκε ο απατημένος από τους δικαστές. «Ούτε ξέρω τον δρόμο…», απάντησε εκείνος.

Σχεδόν 80.000 ευρώ το συνολικό ποσό που έκλεψε η σύζυγος με τον εραστή της

Η σχέση της συζύγου με τον εραστή της, σύμφωνα με έναν υπολογισμό, κόστισε στον απατημένο σύζυγο 75.141,18 ευρώ. «Ο ένας να ξεπατώνεται στη δουλειά και η άλλη…», μονολόγησε χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

Παρά τον θυμό του, στην κατάθεσή του δεν είπε λέξη ούτε για τον εραστή ούτε και για την πρώην σύζυγό του. «Τι κακό έκανα; Δούλευα μέρα – νύχτα για να μη λείψει τίποτα στην οικογένειά μου», έλεγε στο δικαστήριο στη Λάρισα. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται.

Η πολιτική αγωγή σημείωσε ότι «η εν διαστάσει σύζυγος τού μηνυτή καταχράστηκε την εμπιστοσύνη, που της έδειχνε όλα αυτά τα έτη σε οικονομικό επίπεδο ενώ δεν δίστασε να τον εξαπατήσει και να του προκαλέσει οικονομική ζημία, μετερχόμενη παράνομες μεθόδους και διαπράττοντας ποινικά κολάσιμες πράξεις σε συνεργασία με τον εραστή της και νυν σύντροφό της».

Η πρώην σύζυγος και ο εραστής της καταδικάστηκαν ερήμην με φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών, κατηγορούμενοι για τις πράξεις της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, συνέργειας σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο.

fresh-news.eu/larisa-tou-pire-ola-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .