Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

«Βόμβα» Δένδια για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στον Βόσπορο!


Δεν μπορώ να ιχνηλατήσω τι έγινε στο Βόσπορο. Εμένα μου μεταφέρθηκε ως θετική συνάντηση!
Αναφορά που εκθέτει βάναυσα την προσωπική εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Το τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί καταλύτη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτιμά ο Νίκος Δένδιας, ενώ ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να «ιχνηλατήσει» τι έγινε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βόσπορο! Αυτό προκύπτει από όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στους οποίους δεν έκρυψε την ανησυχία του επειδή συμπίπτουν οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία λέγοντας πως είναι «όχι καλό».

Όταν ρωτήθηκε για την συνάντηση του Βοσπόρου ο Ν. Δένδιας είπε πως του είναι παντελώς αδύνατον να ιχνηλατήσει το τι συνέβη, καθώς η εικόνα που του δόθηκε την επόμενη ημέρα (σ.σ. όταν συνάντησε τον Μητσοτάκη) ήταν ότι είχε πάει εξαιρετικά. Ο υπουργός είπε ότι ο ίδιος προσωπικά ήταν πολύ υπέρ αυτής της συνάντησης γιατί θεωρούσε πως για να υπάρξει ένα άνοιγμα δεν θα χρειαζόταν να γίνει από κάτω προς τα πάνω.

Κατά την εκτίμηση του υπουργού Εξωτερικών τα ελληνοτουρκικά οξύνθηκαν με το τουρκολιβυκό σύμφωνο που «εγκλωβίζει» και την Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ οι επιλογές της Άγκυρας δεν αφήνουν κανένα πεδίο συνεννόησης καθώς τίθεται πλέον και θέμα νησιών και υπάρχει μια διαρκής επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις. Μάλιστα ο Ν. Δένδιας επεσήμανε ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο εγκλωβίζει σε συνεχή πορεία σύγκρουσης και την Αίγυπτο γιατί υπάρχει το πρωτόκολλο ασφαλείας που επιβάλλει τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη. Κατά συνέπεια, είπε, η Τουρκία έχει επιλέξει μία στρατηγική που οδηγεί σε αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς.

Αναφερόμενος στην διεθνή υποστήριξη προς την Ελλάδα ο υπουργός θυμήθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ως στόχο την αναλογία 7 προς 10 υπέρ της Τουρκίας. Όμως, πρόσθεσε, πλέον αυτό έχει όχι απλώς ανατραπεί υπέρ της Ελλάδας, αλλά έχει γίνει 10-0.

https://www.newsbreak.gr/

 https://taxalia.blogspot.com/2022/09/blog-post_2018.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .