Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10

Ακούστηκε σαν απειλή…


Ερωτήματα προκύπτουν από την χθεσινοβραδινή εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΡΤ, με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να κάνει μια τοποθέτηση που ακούστηκε σαν απειλή προς όσους καλούνται να μιλήσουν στην Εξεταστική για το μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών που κλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα» σημείωσε με νόημα για να προσθέσει πως «αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή».
Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει με όλους τους τρόπους να «θάψει» το ζήτημα και να υποβαθμίσει την διαδικασία της Εξεταστικής που ξεκινάει σήμερα στη Βουλή, τη στιγμή που νομικοί και συνταγματολόγοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει η διαδικασία περί «απορρήτου».
Και ο νοών νοείτω;

Πρακτικές συσκότισης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Tην ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών οργάνων μπαινει το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Την Πέμπτη συνεδριάζει (σε ζωντανή μετάδοση) η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA) με ακρόαση, μεταξύ άλλων, των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.
Η επιτροπή που έχει ως αντικείμενο την έρευνα για υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά έχει προγραμματίσει για τις 8 Σεπτεμβρίου ακρόαση των δύο δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα παρακολουθήσεων.
Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο είχε δοθεί εντολή παρακολούθησης από τις ελληνικές αρχές, θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής σε ξεχωριστή ακρόαση μαζί με Ισπανούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι επίσης είχαν εντοπίσει λογισμικά παρακολούθησης στα τηλέφωνά τους.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά, γεγονός που δεν πρέπει να αγνοηθεί, αφού είναι σαφέστατο μήνυμα κόντρα στις πρακτικές συσκότισης που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και με απόλυτη μυστικότητα, όπως επέβαλε η πλειοψηφία των μελών της (Νέα Δημοκρατία και ένας ακόμη βουλευτής). Τα πρακτικά των εργασιών της δεν θα δημοσιοποιηθούν ούτε θα διανεμηθούν στα μέλη της Επιτροπής...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .