Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10

Δούλοι ξένων εντολών, βλάκες ή ανυποψίαστοι; --Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν πολύ σύντομα δεν τους δοθεί γη για νομή και κατοχή! Προς εξυπηρέτηση βεβαίως – βεβαίως της Τουρκίας και των ξένων αφεντάδων της, που χρησιμοποιούν προς εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων τους, το δουλικό πολιτικό μας Σύστημα!

Μα ναι, έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τους εντάξει στην ελληνική κοινωνία και θα πατάξει την υπογεννητικότητα, που μαστίζει το Έθνος των Ελλήνων!



Τα Συστημικά Μέσα δεν θα σας παίξουν ποτέ αυτές τις ε3ιδήσεις, παρ΄ ότι δημοσιεύονται στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων!
Διαβάστε παρακάτω, εσείς οι ψαγμένοι και ανήσυχοι αναγνώστες μας:

«Με δύο κύρια σενάρια προσομοίωσης (δασική πυρκαγιά και σεισμός) ολοκληρώθηκε στη Σάμο το πρώτο πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ένταξη προσφύγων και μεταναστών στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων. Η υλοποίηση του συνολικού προγράμματος, μοναδικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε συμβολικά με την εκπαίδευση στις έκτακτες συνθήκες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πρόσφυγες όχι μόνο για την αυτοπροστασία τους αλλά και για τη δυνατότητα να προστατεύουν το νησί και τους κατοίκους του, καθώς και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Οκταμελής ομάδα ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέλαβε την εκπαίδευση των προσφύγων με βάση το πρόγραμμα που εξέδωσε το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με ειδική απόφαση του αρχηγού. Ο πυροσβεστικός εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίστηκε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου για την ενίσχυση του έργου της.

Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας του ΠΣ μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες καθώς και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των γυναικών, ανάμεσά τους και δύο μητέρες που έλαβαν μέρος μαζί με τα μωρά τους.


Όλα τα προγράμματα ένταξης του Ταμείου Ανάκαμψης υλοποιούνται μέσω της συνεργασίας του ΥΜΑ (τομέας ένταξης) με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ΔΟΜ και γενική συντονίστρια την αρχιπύραρχο δόκτορα Καλλιόπη Σαΐνη.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη Σοφία Βούλτεψη, βρέθηκε στη Σάμο για την λήξη της πρώτης εκπαιδευτικής ενότητας και των ασκήσεων προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο. Η κ. Βούλτεψη παρέδωσε τα διπλώματα μαζί με τον επικεφαλής του ΔΟΜ πρέσβη Τζιανλούκα Ρόκκο.


Στο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντική είναι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, που πρόσφεραν τεχνική βοήθεια μέσω εξειδικευμένης ομάδας εμπειρογνωμόνων…»!

Ναι! Ο πολυπολιτισμικός Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι σκορπάει τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Ναι! Ο πολυπολιτισμικός Κυριάκος Μητσοτάκης, μας συγκινεί, από τη στιγμή που συγκινείται ο ίδιος, επειδή διαπιστώνεται ότι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πρόσφυγες όχι μόνο για την αυτοπροστασία τους αλλά και για τη δυνατότητα να προστατεύουν το νησί και τους κατοίκους του, καθώς και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας!


Ναι! Ο πολυπολιτισμικός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί την ένταξη προσφύγων και μεταναστών (δηλαδή παράνομων μεταναστών, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα) στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων!

Πού, στα πολύπαθα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας! Στα νησιά μας, πού στενάζουν υπό το βάρος των χιλιάδων παράνομων μεταναστών! Της παράνομης μετανάστευσης που εργαλειοποίησε και εξακολουθεί να εργαλειοποιεί ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν! Ο οποίος καθημερινά μας απειλεί, πως “θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ”! Υπονοώντας επιθετικό χτύπημα σε Αιγαιοπελαγίτικο νησί μας!


Κι εμείς εφησυχάζουμε! Όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που φθάνουν συνέχεια στα νησιά μας από δουλεμπόρους Τούρκους, είναι και σκληροί τζιχαντιστές! Όταν συλλαμβάνονται κάποιοι για κατασκοπευτικό έργο των στρατιωτικών μας μονάδων στα νησιά μας!

Όταν αυτοί οι λεγόμενοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόσφυγες και μετανάστες, κατά τον περασμένο χειμώνα έκοβαν τα δέντρα προκειμένου να ζεσταθούν!

Όταν πολλές από τις φωτιές στα νησιά μας, υπάρχουν έντονες υποψίες ότι μπήκαν από “ πρόσφυγες - μετανάστες”!

Αυτοί λοιπόν εκπαιδεύονται στη Διαχείριση Κρίσεων και στην Αντιμετώπιση Κινδύνων! Αυτοί μετέχουν προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας!

Μα ναι, έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τους εντάξει στην ελληνική κοινωνία και θα πατάξει την υπογεννητικότητα, που μαστίζει το Έθνος των Ελλήνων!

Ναι όλα γι΄ αυτούς, που από φιλοξενούμενοι στα νησιά μας, μεταβάλλονται από αυτήν την κυβέρνηση σε μόνιμους κατοίκους!


Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν πολύ σύντομα δεν τους δοθεί γη για νομή και κατοχή! Προς εξυπηρέτηση βεβαίως – βεβαίως της Τουρκίας και των ξένων αφεντάδων της, που χρησιμοποιούν προς εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων τους, το δουλικό πολιτικό μας Σύστημα!!



Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται κι εδώ ο λαός μας εφησυχάζει…








Αν είναι δυνατόν να συμβαίνει και αυτό με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Κι όμως συμβαίνει, δυστυχώς!

Προ ολίγων ημερών η Eurostat ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την ανεργία των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το μήνα Ιούλιο, κάτω των 25 ετών!

Με πρώτη στην ανεργία των νέων, την Ελλάδα, με το απίστευτο ποσοστό 28,6%!

Πρωταθλήτρια και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη! Μετά την αρνητική πρωτιά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσεως, μετά την αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια των καυσίμων, μετά την αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αρνητική πρωτιά στην ελευθερία του Τύπου, τώρα αρνητική πρωτιά σε ακόμη ένα κοινωνικό ζήτημα!

Με έναν χειμώνα να έρχεται και όλα τα παραπάνω ζητήματα να έχουν σκοπό να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία! Ο χειμώνας των κοινωνικών ταραχών, ο χειμώνας που φέρει τους λαούς της Ευρώπης “να καταπίνουν αμάσητες” τις κυβερνήσεις τους!

Λαοί της Ευρώπης, που ήδη ξεσηκώνονται και διαδηλώνουν – προς το παρόν ειρηνικά – κατά των ευρωπαϊκών οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία!

Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία κ.α. χώρες ξεσηκώνονται για να προλάβουν τον εφιαλτικό χειμώνα που έρχεται, προσπαθώντας να συνετίσουν τις κυβερνήσεις τους!

Μόνο εδώ στην Ελλάδα, όλα προχωράνε ήσυχα! Παρά τα τόσα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και διαλύουν τα ελληνικά νοικοκυριά! Και από μόνη της η προσευχή (εάν υπάρχει κι αυτή), δεν φέρνει αποτέλεσμα! Απαιτείται να ξεσηκωθεί και ο λαός μας κατά της χειρότερης – εκ των αποτελεσμάτων – κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, τουλάχιστον!!



Οι πολιτικοί παντού πολιτικάντηδες είναι…







Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση και Θέμα: Πρόταση τοποθέτησης πινακίδων με γραφή Braille στις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ., έθεσε ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και πρώην Βουλευτής Γαβριήλ Αβραμίδης, ως παρακάτω:

Θεσσαλονίκη 30-08-2022

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Μητράκα

ΚΟΙΝ.: Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Κύριε Περιφερειάρχα,


Είναι σοβαρές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία των υπηρεσιών της περιφέρειας. Ήδη φορείς της αυτοδιοίκησης παίρνουν πρωτοβουλία και τοποθετούν στα κτίρια των υπηρεσιών τους, έξω από κάθε γραφείο, ανάγλυφες πινακίδες, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μέσω της ψηλάφησης οι τυφλοί μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους, να “διαβάσουν” πιο εύκολα την υπηρεσία που επιθυμούν να βρουν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον γνωστό συμπολίτη μας Φώτη Μπίμπαση, άτομο με πρόβλημα όρασης, αντιπρόεδρο του Πράσινου Ινστιτούτου, του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, μας ενημέρωσε για τη δυνατότητα τοποθέτησης ανάγλυφων πινακίδων με τη γραφή των βλεπόντων και την γραφή Braille των τυφλών, όπως και τη δυνατότητα χρωματικής αντίθεσης για τα άτομα που έχουν περιορισμένη όραση.

ΕΡΩΤΗΣΗ:


Τι προτίθεστε να κάνετε ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για να έχουμε φιλικές υπηρεσίες στην Π.Κ.Μ. για τα άτομα με προβλήματα όρασης;

Σκέφτεστε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), προκειμένου το σύνολο των περιφερειών της χώρας να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα;

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε πως δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή απάντηση για την ερώτηση που έχουμε καταθέσει στις 17-05-2022 με θέμα “Πρόταση βράβευσης του σπουδαίου ομογενή επιχειρηματία και μεγάλου ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη” και αρ. Πρωτοκ. : 352899 (343) / 18-5-2022!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .