Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ακραία απειλητικός ο Ερντογάν

Ακραία απειλητικός ο Ερντογάν

Λίγη ώρα αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως η Τουρκία είναι απομονωμένη στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε εξαπολύοντας νέες ακραίες απειλές κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η στήριξη από τις ΗΠΑ δε θα σας σώσει».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις όσων μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα και δε θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς» είπε και συνέχισε: «Η χώρα μας δε θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την παραβολή των «τριών σοφών μαϊμούδων».

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τις τρεις μαϊμούδες που δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό. Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK». 

 

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως «ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στον ΟΗΕ η Ελλάδα μίλησε «τόσο για τις κόκκινες γραμμές της όσο και για τη φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι όμως έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του διεθνούς δικαίου, την επιφυλακή των ενόπλων δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους Τούρκους ηγέτες «αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ»..zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.