Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27

Οι ειδήσεις στη χώρα των θαυμάτων που λέγεται Αιλάντα…

Οι ειδήσεις στη χώρα των θαυμάτων που λέγεται Αιλάντα…

Του Strange Attractor

Άλλη μια εβδομάδα πλήρης ειδήσεων, άλλες εξ αυτών σοβαρές, κι άλλες όχι και τόσο… σχεδόν ανάλαφρες.

Και οι μεν όμως,  και οι δε κατακλύζουν τα σόσιαλ μύδια με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται το καινούργιο θέσφατο «αν δεν το δεις στο φέσιμπουκ, δεν έγινε».

Έτσι κι εγώ, πρώτα περιδιαβαίνω στα σόσιαλ μύδια για να ενημερωθώ, και μετά στα κανάλια, στα σάιτς,  ή στις

εφημερίδες.

Και για ποια πράγματα έτυχα πλήρους ενημέρωσης αυτές τις μέρες;

Έχουμε και λέμε.

Κατ’ αρχήν ο απροσδόκητος(!) θάνατος της Βασίλισσας της Αγγλίας, ο οποίος μαζί με την προετοιμασία της κηδείας της, καθώς και την ίδια την κηδεία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Με ατελείωτα ρεπορτάζ από τα οποία μάθαμε τα πάντα όλα για τον βασιλικό θεσμό της γηραιάς Αλβιώνας, καθώς και το ποιος είναι ο 5ος στη διαδοχή, ή τι καρφίτσα φορούσε η τρίτη ξαδέρφη του τάδε Λόρδου για να υπογραμμίσει την αγάπη της στη μακαρίτισσα, κλπ κλπ.

Η οποία μακαρίτισσα, αν πιστέψουμε τα κανάλια ήταν κάτι μεταξύ Μητέρας Τερέζας, και Τζον Κένεντι όσο βασίλευε.

Εν τω μεταξύ μέχρι να την κηδέψουν κόντεψε να σαπίσει.

Τη γυρνούσαν από δω κι από κει σε σημείο να αναρωτηθώ «λες να λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης, κι αυτήν ακόμη να τη θάψουν;».

Τελικά την έθαψαν, κι όλα καλά… ζωή σε λόγου μας.

Άλλη είδηση που κυρίευσε τα ΜΜΕ ήταν ο νιοστός έρωτας της δροσερής βουλευτού  Έλενας Ράπτη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, γνωστό και ως «ομορφάντρα».

Ήταν η πρώτη φορά που είδα ρεπορτάζ και πλάνα για και με την Έλενα χωρίς να έχουν προκηρυχτεί εκλογές.

Από το 2004, οπότε και πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης, τη βλέπω να εμφανίζεται και να μιλάει μόνο όταν έχουμε εκλογές.

Τι κάνει στο ενδιάμεσο ουδείς γνωρίζει, πάντως ό,τι και να κάνει μπράβο της αφού ήδη είναι η παλαιότερη βουλευτής της ΝΔ στην ερωτική συμπρωτεύουσα, και όπως όλα δείχνουν πάντα θα την ψηφίζουν οι χιλιάδες οπαδοί της (για τη μεστή πολιτική της σκέψη μάλλον), και άρα θα γεράσει εκεί μέσα στο κοινοβούλιο νομοθετώντας για χάρη μας.

Πάμε παρακάτω.

Μεγάλο, λένε, και ασφυκτικό φλερτ από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ προς τον θρυλικό Βελό για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία προκειμένου να μην έχουμε τερατογένεση συγκυβέρνησης από τα άλλα κόμματα (πλην του Βελό), όπως είπε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ.

Μόνο που ο Βελό διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και καταγγέλλει παραποίηση των λεγομένων του με τα οποία αποκηρύσσει αυτή τη βρώμικη παραφιλολογία.

Όπως κατηγορηματικά διέψευδε κάποτε πως πωλούσε χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, μέχρι που βγήκαν ξανά μανά τα βίντεο στη φόρα και αμέσως το ξέχασε.

Πάντως όλα είναι πιθανά. Εδώ κοτζάμ ριζοσπαστική αριστερά και συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς τσαρλατάνους του Μπάνου (χάρη και στους τρεις Μουσουλμάνους βουλευτές του Σύριζα οι οποίοι εξασφάλιζαν την απαραίτητη πλειοψηφία), και δε θα πρέπει να συνεργαστεί ο Κυριάκος με τον… Κυριάκο για την προκοπή του τόπου, όπως θα έλεγε κι ο κυρ Φώτης (αλήθεια, ζει αυτός;)

Άλλη σοβαρή είδηση.

Ο άλλοτε μάνατζερ ράγκμπι και παίκτης ριάλιτι, για τον οποίο κυκλοφόρησε μέχρι και τραγούδι, ενώ ιδρύθηκαν και ουκ ολίγοι σύλλογοι θαυμαστών του, και ο οποίος εργάζεται, λένε, ως σεκιουριτάς σε κατάστημα ΕΛΤΑ… τρελάθηκε, τον έπιασε αμόκ και απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Χρειάστηκε να κληθεί διαπραγματευτής της αστυνομίας, για να πειστεί να παραδοθεί, οπότε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ή όπως λένε άλλες πληροφορίες να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο! Άκου να δεις πράγματα…

Πάμε παρακάτω.

Διάσημος έγινε ένας νεαρός «φοιτητής», που με θαρραλέο και αυστηρό βλέμμα κάρφωσε στα μάτια έναν πάνοπλο ΜΑΤατζή, στη διάρκεια κάποιας διαδήλωσης, που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίσει η ΟΔΟΣ και όχι τα ΜΑΤ, αλλά τέλος πάντων…

Με αποτέλεσμα η φωτό αυτή να γίνει viral, και με διάφορα εμβριθή ρεπορτάζ και βαθυστόχαστα άρθρα και φλογερές αναρτήσεις  να θέλουν τον εν λόγω να είναι τελειόφοιτος της ιατρικής, και να λέει στον κακό ΜΑΤατζή ότι «όταν μεθαύριο πάρω το πτυχίο μου και θα έρθεις να σε χειρουργήσω…».

Και δώστου εύσημα στον αξιοπρεπή και ιδεολόγο φοιτητή, που έβαλε στη θέση του τον μισθοφόρο φασίστα.

Βέβαια, φίλος που τον γνωρίζει καλά μου εκμυστηρεύτηκε πως πρόκειται για σπουδαστή σε ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας στις Σέρρες, που καμιά σχέση με την ιατρική δεν έχει, χώρια που το παλεύει 5 χρόνια τώρα το φτυχίο του, ενώ εργάζεται ως μπαρίστα σε καφέ μπαρ.

Αν ισχύει, τότε θα έπρεπε να πει του ΜΑΤατζή «όταν θα πάρω το πτυχίο μου θα έρθεις να σου σερβίρω φραπέ, και τότε θα δεις…».

Τέλος πάντων, όποια κι αν είναι η αλήθεια, ο συμβολισμός είναι που έχει αξία, και που δημιουργεί τον μύθο.

Συνεχίζουμε…

Τι βγήκε και είπε ο κ. Σκρέκας; Αρμόδιος επί της ενέργειας;

Ότι αν χρειαστεί, τον χειμώνα  θα έχουμε διακοπές ρευματοδότησης, και ρεύμα με δελτίο, προκειμένου να αντέξει το σύστημα, ή κάπως έτσι.

Με τον φίλο μου τον Σούλη να ωρύεται «μα καλά, τον Αλέξη φοβόμασταν για συσσίτια και δελτία, από τον Κυριάκο θα τα βρούμε;».

Εμ… Κυριάκο ήθελες ρε Σούλη. Ας πρόσεχες.

Σε άλλα νέα, λύθηκε και το ακανθώδες ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία δεν ξεκίνησε καλά.

Οι άριστοι όμως βρήκαν τελικά τη λύση.

Όπως λοιπόν διάβασα στα ΜΜΕ, η ΟΠΠΙ θα περιπολεί έξω και μακριά από τα πανεπιστήμια, με συνδρομή αστυνομικών των κατά τόπους τμημάτων, ή αν χρειαστεί των ΜΑΤ.

Σπουδαία λύση, διότι αλλιώς τα παιδιά αυτά θα έτρωγαν ξύλο μέρα παρά μέρα.

Τώρα βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος κακεντρεχής, τι τους χρειαζόμαστε αν είναι να μη βρίσκονται εντός των ΑΕΙ, και να χρειάζονται και συνοδεία κανονικών αστυνομικών;

Και θα συμπλήρωνα εγώ ο ποταπός, μα καλά, εδώ οι αστυνομικοί των τμημάτων δε φτάνουν ούτε για να έρθουν όταν τους καλείς πως ο διαρρήκτης είναι στο σαλόνι σου, και περισσεύουν ώστε να συνδράμουν τους άφθονους νέους αστυνομικούς της ΟΠΠΙ;

Πάσα απάντηση δεκτή… ακόμη και από τον ίδιο τον υπ. ΠροΠο της κυβέρνησης της ΝΔ, και  άλλοτε μαχητικό Γ.Γ. παρακαλώ της… ΚΝΕ.

Τέλος είχαμε και μια περίεργη είδηση, που βγήκε από επερώτηση του Σύριζα προς τον νέο «εθνάρχη», και υπ. Μεταφορών κ. Καραμανλή τζούνιορ, για μια κρατική «λιμουζίνα» υπουργού, που τραυμάτισε σοβαρά έναν εργαζόμενο μέσα στην πίστα αεροσκαφών του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, και την έκανε, χωρίς κανείς να την ελέγξει, αφού δεν υπάρχει πλέον κανείς κρατικός αρμόδιος στα ιδιωτικά αεροδρόμια, και αυτό με νόμο του υπουργού!

Μια περίπτωση που θυμίζει μια άλλη λιμουζίνα πρώην υπουργίνας, που σκότωσε έναν αθώο μοτοσικλετιστή, κάνοντας παράνομη στροφή μπροστά στη Βουλή.

Ευτυχώς στο αεροδρόμιο δεν είχαμε θάνατο, αλλά αν ισχύουν αυτά που καταγγέλλει ο τομεάρχης Μεταφορών του Σύριζα, σε λίγο θα έχουμε και τέτοια…

Αυτά, και καλά να περνάτε (προμηθευτείτε σταφίδες, κονιάκ, ξύλα, κουβέρτες, και βελέντζες Ναούσης διότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι κυριακικός με τα όλα του… μπρρρρ….)

ΥΓ- Αν αληθεύουν οι φήμες στα καφενεία, τότε μετά την τελευταία ντροπιαστική ήττα του ΟΣΦΠ από γερμανική ομάδα, ο Μαρτσέλο φαίνεται να συζητάει ενδεχόμενη μεταγραφή του στον… Πλατανιά!

https://antinews.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b8%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bb/



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .